• DOLAR 32.523
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.641
  • ...
Tuzaklanmış patlayıcılar böyle imha edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lilerin  Kale, Dağ, Cevizpınar ile Küçükpınar mahallerine çukur kazıp barikat kurmasıyla başlayan çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Şu ana kadar 4 PKK’linin öldürüldüğü bildirilirken yollara tuzaklanan bombalar ise bir bir imha ediliyor.

250 kilo patlayıcı imha edildi

Dağ Mahallesi'nde yer alan Atatürk İlkokulu bitişiğinde iki ayrı yere bırakılan yüklü miktardaki patlayıcı madde, fünyeyle patlatıldı. Yaklaşık 250 kilogram patlayıcının imhası saniye saniye görüntülenirken, patlamanın şiddeti kameralara yansıdı.

Askeri aracın geçişi sırasında patlama

Bu arada Dargeçit'te bu sabah saatlerinde seyir halinde bulunan askeri aracın geçişi sırasında yaşanan patlamada ilk belirlemelere adı açıklanmayan iki asker yaralandı.  Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan yaralanan askerlerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve herhangi bir hayati risklerinin bulunmadığı öğrenildi.

Halk ilçeyi terk ediyor

Geçtiğimiz hafta Derik’in Kale, Dağ, Cevizpınar ile Küçükpınar mahallerine inen PKK’lilerin çukurlar kazıp barikat kurmaya başlamasıyla halkın büyük çoğunluğu ilçeyi terk etmişti. Çatışma ve patlamaların devam etmesiyle kalanlar da evlerini terk ediyor.

17 araç gasp edilmişti

PKK’liler ilçeyi terk etmeye çalışan halkın başına roketatar dayayarak ölümle tehdit edip, aralarında kamu kurum müdürlerinin araçlarının da bulunduğu 17 aracı gasp ederek barikatlar oluşturmuştu.

İlçede 3 gündür devam eden çatışmalar halen sürüyor. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir