• DOLAR 32.49
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2491.3
  • ...
TPAO çalışanları iş bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) küçültüleceği gerekçesiyle Petrol İş Sendikası’na bağlı dört bölgede yapılan eş zamanlı iki saat iş bırakma eylemi Batman’da da yapıldı. Eylem yapan yaklaşık 300’e yakın işçi ve sendika yetkilileri, TPAO girişinden TPAO Bölge Müdürlüğü önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş yapıp ardından basın açıklaması yaptı.

Burada basın açıklaması yapan Petrol İş Sendikası Başkanı Şehmus Kaygusuz, 60 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin ekonomisine büyük bir değer kattığını belirten Türkiye Petrollerinde yanlış politikalar uygulandığını söyledi.

Kaygusuz, “Bugüne kadar takındığımız sağduyu ve yaşadığımız sorunlarla ilgili yaptığımız uyarılar kurum yönetimi tarafından dikkate alınmamıştır. Türkiye Petrolleri yönetimini, bu tavrını değiştirmesi ve sorunların çözümü noktasında adım atılmasını son kez uyarıyoruz.” dedi.

İki yıl önce gündeme getirilen ‘Bütünsel Dönüşüm Programı’ ile Türkiye Petrollerinin parçalanması, istihdamın güvensizleştirilmesi ve hizmet alımlarının yaygınlaştırılmasının hedeflendiğine dikkat çeken Kaygusuz, “Geçen süre boyunca bu yönde uygulamalara gidilmiş ve ne yazık ki, tespitlerimiz doğru çıkmıştır. Türkiye Petrolleri, kamu yararı doğrultusunda faaliyet gösteren bir kamu kuruluşu olmaktan çıkmakta, verimliliğe odaklı, istihdamı esnek ve güvensizleştirilmesi bir şirket haline getirilmek istenmektedir. Bu süreçte hizmet alımları artmakta, taşeronlaşama yaygınlaşmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Kurum yöneticilerini, sendikaya daha önce verdiği sözleri tutmaya çağıran Kaygusuz, şunları söyledi: “Türkiye Petrollerinde asıl ve yardımcı işlerin belirlenmesi konusunun sendikayla istişare halinde belirlenmesi konusunu tekrar hatırlıyoruz. Petrol fiyatlarındaki düşüş gerekçesiyle, güvencesiz ve esnek çalışmanın yaygınlaştırılması kabul edilemez. Sözleşme hükümlerinin ihlal edilmesi ve kazanılmış haklarımızın geri alınmasına yönelik girişimlere son verilmelidir. Petrol sektöründe dikey entegrasyonun kamu eliyle yeniden sağlanmasının gerekliliği bugün tekrar ortaya çıkmaktadır. Sektörde üretimden rafinaja, petrokimyadan akaryakıt dağıtıma Türkiye Petrolleri çatısı altında entegrasyon yeniden sağlanmalıdır.”

Basın açıklamasının ardından TPAO çalışanları sesiz bir şekilde dağıldı. (M. Sait Çelik – İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir