• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
'Yaşama Yol Ver' projesi hayata geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, kent meydanları ve otobüs duraklarına  “Yaşama Yol Ver” projesi kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından stant açıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 112 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla “Yaşama Yol Ver” projesi hayata geçirildi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 ekipleri tarafından açılan stantta, acil sağlık ekiplerinin trafikte zaman kaybetmeden yol almasının önemli olduğu, trafikteki vatandaşların ambulanslara yol verme gerekliliği konusunda bilgi verildi.

Açılan stantlarda 112’ye gelen gereksiz çağrıların önlenmesi konularında vatandaşlar bilgilendirilerek farkındalık oluşturulmaya çalışıldığını belirten yetkililer, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan boyama kitabı, şapka, afiş ve broşürler dağıtılarak açık hava aktiviteleri ile çok sayıda vatandaşa ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdiler.

Proje kapsamında okullarda eğitimlerin verildiğini belirten yetkililer, eğitim sonrası okul bahçesine park edilen ambulans ve ambulans ekipmanları öğrencilere tanıtıldığını ve şehirdeki toplu taşıma araçları, servisler ve duraklarda, billboardlarda kampanya görselleri yayınlanarak her yerde “Yaşama Yol Ver” çağrısında bulunulduğunu belirttiler.

Bilgi almak için standı ziyaret eden vatandaşlar insan hayatının söz konusu olduğu her durumda toplum olarak daha duyarlı olunması gerektiğini dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir