• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
Van`daki trafik sorununa alternatif yol önerisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Park ve trafik sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı Kerem Baynal, kentte trafiğin artık ciddi sıkıntılara yol açtığını belirterek, bir an önce alternatif yolların açılması gerektiğini dile getirdi.


Kentte trafiğin ciddi sıkıntılara yol açtığını aktaran Baynal, “Büyüklerimiz ‘yol medeniyetin aynasıdır` demiş. Maalesef yollarda da park etmek bizde bir gelenek haline gelmiş. Eskiden otopark ve yahut katlı otopark yok diyorlardı. Fakat şu an çok katlı otopark ve çok sayıda otopark mevcut. Beşyol mevkide bulunan katlı otoparkın birinci katından sonrası maalesef hepsi boştur. Gelişi güzel park ederek, halkın yolunu kapatıyoruz. Bu sebeplerden dolayı kentte trafik ciddi sıkıntılara yol açmaya başladı.” dedi.

“Alternatif yollar açılmalı”

Van`ın büyükşehir olmasıyla birlikte alternatif yolların açılmasına dikkat çeken Baynal, “Beşyol`dan, Ezberciler Kavşağı`na kadar yaklaşık 800 metrelik mesafe 15 dakikadan ancak aşılabiliyor. Van`ın büyükşehir olmasıyla beraber alternatif yolların açılması gerekmektedir. Nüfus şehir merkezinde yaklaşık 600 bine yaklaştı ve Van'daki araç sayısı da Türkiye ortalamasının üstündedir. Bunu bu şekilde düşündüğümüz zaman alternatif yolların mutlaka açılması gerekiyor.” diye konuştu.

“Artan araç sayısı park ve trafik sorununu artırıyor”

Kentte her gün artan araçların trafik sorununa yol açtığını belirten Baynal, trafik sorununun önüne geçmek için de öneri sundu.

Baynal, “Özellikle 20 metrelik genişlikteki Eski Cezaevi Caddesi yolunun, Akköprü Mahallesi`nden başlayıp Memur-Sen`e kadar mutlaka açılması gerekiyor. Eski Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu yol, Gölbaşı Sokak ve Suvaroğlu Caddesi`nin devamı oluşturulması gerekiyor. Milli Egemenlik Caddesi`nden Akköprü Mahallesi istikametine giden yolun ise rahatlatılması lazım. Bunlar sadece şehir içi yollar bunlarla beraber yeni alternatif yolların mutlaka açılması lazım ve artık yolların da genişliği 20 metre değil, 40 metre olması gerekmektedir. Ancak her geçen gün artan araçlar hem park, hemde trafik sıkıntısı sorununu artırıyor.” ifadelerini kullandı.

“Van artık bu yükü taşıyamıyor”

Baynal son olarak şu ifadeleri kullandı: “Çevre yolunun çok eski tarihe dayanan bir hikayesi var, ama bakıldığı zaman sadece iki bölgede kısmen yapılmış yerler var. Edremit-Kurubaş arasında menfezler yapılmış, fakat yolla ilgili herhangi bir çalışma yok. Fakat oto sanayinin üst taraflarında kısmen yapılmış yerler var. Küçük bir yer de Bostaniçi`nde kısmen yapılmış. Tabii özel mülkler bunu 18`inci maddeyi kullanarak açılmasını isteniyor ve bu konu henüz mahkemelik aşamasında, bir de kamulaştırma noktasında bir irade beyan ediyorlar. Kısaca anlayacağınız iki arada bir derede kaldık. Ancak bu sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi lazım, çünkü Van artık bu yükü taşıyamıyor.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir