• DOLAR 32.583
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2500.571
  • ...
28 Şubat mağdurları için mahkeme yolu açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat döneminde meslekten ihraç edilen ve baskılar sonucu istifa etmek zorunda kalanların 4 ana başlıkta yer alan sorunu daha çözüme kavuşuyor. 28 Şubat mağdurlarının sorunlarını büyük ölçüde çözüme kavuşturan hükümet 10 bin kişiyi ilgilendiren son bir düzenleme üzerinde daha çalışıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında mağduriyeti minimize edecek bir sistem üzerinde duruluyor. Buna göre öncelikli olarak YAŞ kararı ile atılanlara tazminat alabilmeleri için mahkeme yolu açılacak. İkinci olarak üniversitelerden uzaklaştırılan ve daha sonra eğitimini tamamlayanların kamuda görev alabilmeleri için kendi aralarında yarışabilecekleri bir sınav sistemi oluşturulacak.

TAZMİNAT ALINABİLECEK

Herhangi bir şekilde görevden atılıp daha sonra göreve dönenlerin sigorta primlerinin karşılanması, açıkta kalan sürelerin kazanılmış haktan sayılması, özlük haklarının düzeltilmesi ve açıkta kalan sürelere ait sigorta primlerini kendisi ödeyenlere tazminat ödenmesi planlanıyor. Üzerinde görüşmelerin devam ettiği çalışmanın bir başka ayağı ise devlete karşı işlenen suçlara yönelik. Buna göre Diyanet başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında o günkü konjonktürde devlete karşı işlenen suçlardan dolayı beraat edenlerin kamuya döndürülmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Hükümetin 28 Şubat mağduru kamu çalışanlarının sorunlarının önemli bölümünü çözdüğüne dikkat çeken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, "Yaklaşık 10 bin kişiyi ilgilendiren çözüm bekleyen bazı sorunlar var. 28 Şubat'tan kaynaklı memurların tüm mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışılıyor. Bunun çözümüne yönelik görüşmeler sürüyor" dedi.

KANUN TASARISI MECLİSE SUNULACAK

Memur-Sen'in uzun süredir dile getirdiği ve kamu çalışanlarının 28 Şubat kaynaklı mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik dile getirdiği sorunların çözülmesiyle birlikte önemli bir adım daha atılmış olacak. Edinilen bilgilere göre mağduriyetleri minimize edecek memurların sorununu çözecek çalışmaya ilişkin hükümetle görüşmeler devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın önümüzdeki birkaç ay içerisinde Kanun Tasarısı'nı Meclis'e sunması bekleniyor. Sonrası ise TBMM'nin takdirinde olacak.

Star

Bu haberler de ilginizi çekebilir