• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
Yalova`da Şubat şehitleri anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şubat ayı nedeniyle Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Yasin Der şehitlerin anma etkinliği düzenledi.

Dernek binasında düzenlenen program, Muhammed Fırat Elçi`nin Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından Şehid ve şehadet konulu ilahi ve    ezgiler seslendirildi.

Program`da Şubat Ayı`nın önemine binaen kısa bir konuşma yapan Şuayb Uslu,  Şubat ayında Hasan El Benna, Malcom-X, İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Said, Metin Yüksel gibi birçok İslam âliminin şehadet şerbetini içtiğini belirterek Şubat ayının bu vesileyle şehitler ayı olarak kabul edildiğini söyledi.

Konuşmasının devamında Şubat Ayı şehitlerinin hayatından çıkarılabilecek ders ve ibretlere değinen Uslu, “Şehadet mertebesine yükselen bu Müslümanların hayatlarını İslam`la güzelleştirdiklerini ve hayatlarının sonunu ise şehadetle taçlandırdıklarını görüyoruz. Hayatta iken İslam ve Kur`an için nice bedeller ödeyen bu şehidler, Peygamber Efendimizin bile gıpta ettiği şehadet mertebesine yükselmişlerdir. Nice şehidler gibi Şubat Ayı şehidleri de şehid gibi yaşayıp şehid gibi ölmüşlerdir. Allah`ın davası için mallarını ve canlarını feda eden her bir İslam şehidi biz Müslümanların iftiharıdır.`` ifadelerini kullandı.

Ardından küçük çocukların okudukları şehit ve şehadet konulu dizeler, katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Program, Şubat ayı şehidlerini konu alan sinevizyon sunumunun ardından yapılan dua ile son buldu. (Muhammed Said Aksoy- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir