• DOLAR 32.517
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.323
  • ...
Bakan Yıldırım Diyarbakır`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır`a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım PKK`yi eleştirdi.

Havayoluyla Diyarbakır`a gelen Yıldırım`ı, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, milletvekilleri ve kentteki kamu kurumlarının temsilcileri karşıladı.

Diyarbakır Havalimanı`nda incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım, daha sonra Çevre Yolu çalışmalarını yerinde inceledi.

İncelemelerin ardından Diyarbakır Valiliğine geçen Yıldırım, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Kentte devam eden 19 projelerinin olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, Diyarbakır`ın son 10 yılda hava taşımacılığında oldukça büyüdüğünü belirtti.

Diyarbakır`ın önemli projelerinden birinin de çevre yolu projesi olduğunu dile getiren Yıldırım, “Çevre yolu Diyarbakır`dan çıkan, Diyarbakır`a gelen 6 tane ilimizin yolları var. Bu yolları karşılayan ve buradaki trafiği şehrin merkezine almadan aktaran önemli bir çalışma. Şu anda 2`nci bölümü yapılıyor. Birinci bölümü tamamlandı. 29 kilometrelik bölümde çalışmalar yapılıyor ve bu da 165 seviyelerinde tamamlanmış durumda. Önümüzdeki yıl inşallah bu kesimi de tamamlayacağız.” dedi.

“Çukurlar kazılarak yollar kullanılamaz hale getiriliyor”

Kentte yapımı tamamlanan yolların, patlayıcılar ve kazılan çukurlarla kullanılamaz hale getirildiğini ifade eden Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

“Biz, bir yandan Türkiye`yi geleceğe taşıyan, Diyarbakır`ı geleceğe taşıyan bu güzel projeleri yaparken maalesef, bir yandan da yapılan yollar patlayıcılarla tahrip ediliyor. Çukurlar kazılarak yollar kullanılamaz hale getiriliyor. Kaybeden kim oluyor? Kaybeden Diyarbakırlı oluyor, kaybeden Kürt kardeşlerimiz oluyor. Aslında bölgenin problemi terördür. Terör örgütünün bölge ile ilgili bir sorunu yok. Olsa olsa bölgede yaşayan vatandaşlarımızın, Kürt vatandaşlarımızın terör gibi bir sorunu var. Bizim derdimiz, insanların geleceğini karartan, hiçbir ölçüsü, hiçbir ilkesi olmayan, insanları katleden, masum insanların hayatını karartan terör örgütüdür.” (Hamza Adiyaman, M. Hüseyin Temel- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir