• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
MİT tırları davasında yeni gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında, gözaltına alınan ve savcılıkça tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen avukatlar Bekir Mustafa Yılmaz ve Atilla Tarık Çiçekçi'nin hakimlikteki işlemleri tamamlandı.

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli avukatlar Yılmaz ve Çiçekçi'nin ''FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak'', ''Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek'', ''Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak'' ile ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

ŞÜPHELİLERE SORULAN SORULAR

Şüpheli avukatlardan Çiçekçi'ye ifadesi alınırken, FETÖ/PDY bağlantısının olup olmadığı, örgütün lideri Fetullah Gülen'den talimat alıp almadığı ve diğer şüpheli avukat Yılmaz ile arasındaki para trafiğine ilişkin sorular sorulduğu öğrenildi.

Diğer şüpheli avukat Yılmaz'a ise Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'dan aldığı belirlenen ev ile ilgili kimseden talimat alıp almadığı, Dündar'ın Cumhuriyet gazetesinde MİT tırlarına ait görüntüleri yayınlama karşılığında evi alıp almadığı, söz konusu evin bedelini resmi kayıtlarda görülen bedelden düşük gösterip göstermediği ve diğer şüpheli avukat Yılmaz ile arasındaki para trafiği ve söz konusu evi diğer şüpheli avukat Sönmez Ahi ile beraber alıp almadıklarına ilişkin sorular yöneltildi.

Öte yandan, aynı soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan ve dün yakalanan şüpheli avukat Sönmez Ahi'nin işlemleri sürüyor.

Ahi, MİT tırlarını durduğu gerekçesiyle tutuklanan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun avukatlığını yapıyordu.

Diğer şüpheli avukat Faruk Öksüz'ü arama çalışmaları ise devam ediyor.

DÜNDAR'IN EVİNİ FAHİŞ FİYATA SATIN ALDIKLARI İDDİASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Can Dündar ile tırları durdurduğu gerekçesiyle tutuklanan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun avukatının irtibatını tespit etmesi üzerine, Celepoğlu'nun avukatının da aralarında bulunduğu 4 avukat hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Sulh ceza hakimliğince alınan karar doğrultusunda şüpheli avukatların ofisleri aranmış, şüpheliler hakkında ''FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan işlem yapılmıştı.

Savcılığın tespitlerine göre, şüpheli avukatlardan birinin, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ait olduğu iddia edilen bir evi, MİT tırlarına ait görüntüleri yayınlaması karşılığında fahiş fiyatla satın aldığı ve mülkün ofise çevrildiği iddia edildi.

Ayrıca söz konusu evi Can Dündar'dan şüpheli avukatlardan Bekir Mustafa Yılmaz ile Sönmez Ahi'nin beraber aldıkları öne sürüldü.

Savcılık, "Söz konusu satışın şüpheli bulunduğu, Cumhuriyet gazetesinin tır manşeti ile ilintili olduğu ve FETÖ/PDY örgütünün bu satış işlemini gerçekleştirdiği'' iddialarını araştırıyor. 

ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir