• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD`den Suriye`de ateşkes açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye krizinde müzakerecilerin bugün şimdiye kadarkinden daha fazla ateşkese yaklaştıklarını söyledi. Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştüğünü belirten ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye'de tarafların geçici ateşkesi için prensipte anlaşmaya vardıklarına inandığını söyledi.

OBAMA VE PUTİN GÖRÜŞECEK
Amman'da Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Judeh ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalar yapan Kerry, önümüzdeki günlerde ABD lideri Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in anlaşma şartlarının tamamlanması için görüşeceklerini belirtti. Kerry, "Obama ve Putin geçici anlaşmayı uygun olur olmaz ele alacaklar ve sonrasında da taraflarca uygulamaya konacak" dedi.

Kerry, geçici ateşkes anlaşmasında "hala tamamlanması gereken ayrıntılar" olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Rusya'nın resmi haber ajansı RIA'ya konuşan Lavrov, ABD'li mevkidaşı Kerry ile Suriye'de ateşkesin koşullarını telefonla görüştüklerini açıkladı. Ateşkes şartlarını görüştüklerini belirten Rus Bakan, BM Güvenlik Konseyi'nin terörist olarak tanıdığı örgütlerin ateşkes şartlarının dışında tutulmasını ele aldıklarını söyledi.

ensonhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir