• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Trabzon`daki STK`lardan Suriye`deki katliamlara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TRABZON - Trabzon`da faaliyet yürüten STK`lar, Suriye`deki katliamlara tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Ortahisar Fatih Büyük Camii`si önünde toplanan STK temsilcileri ve üyeleri Rus Konsolosluğuna kadar yürüyerek basın açıklaması yaptılar.

Tüm STK'lar adına basın açıklamasını Şener Yiğit okudu. Yiğit, PKK/PYD'yi lanetleyerek açıklamasına başladı.

Burada toplanma sebeplerinin, Rusya özelinde, tüm emperyalist zalimlerin İslam beldelerinde yaptıkları katliamları lanetlemek olduğunu söyleyen Yiğit, “Zalim, işgalci emperyalistler ve onların işbirlikçi uşakları, pervasızca dilediğini yapmakta; ümmetin suskunluğunu fırsat bilip beldelerimizde at oynatmaktadır.” söyledi.

Yiğit, “Suriye bize öğretmiştir ki; bugüne kadar bizlere eşit, hür, adil gibi gösterilen tüm beşeri sistemler ve devletler birer vahşi katildir ve kâfirlerle işbirliği yapanlar zalim ve hainlerdir. Zulmün dini, mezhebi, meşrebi, fikriyatı yoktur.  Meşruiyetin kaynağı, Allah Resulü (s.a.v.)`nün bize miras bıraktığı dosdoğru yoldur.  Bu yolun dışındaki tüm yollar zulümdür, sapkınlıktır. Ümmetin yiğit evlatlarının ve kararlı mücahitlerinin mezhep, meşrep gözetmeksizin yekvücut hareket ederek, ümmet için oluşturdukları güzel örnekliğin ışığında; bizler de burada farklı fikir, meslek ve meşrepten Müslümanlar olarak kardeşlerimizi hedef alan bu büyük zulme karşı omuz omuza verip haykırıyoruz. “ diyerek dünyadaki bütün kargaşaların sebebi olan Amerikan, Rusya ve Siyonist İsrail`i lanetlediklerini kaydetti.

Açıklamaya, İlim Yolcuları, Kul-Der, Eğitim-Bir-sen, Özgür Der, İHH, Heda Der destek verdi. (İlyas TUNÇ- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir