• DOLAR 32.501
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2423.757
  • ...
Şanlıurfa`da `Gençliğin İnşası` semineri düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`da Iraklı âlim Ebu Ömer ve Mısırlı âlim Ebu Usame`nin de katıldığı “Gençliğin İnşası” konulu semineri düzenledi. Programa HÜDA PAR Haliliye ilçe Başkanı Basri Demir ile İHH Şanlıurfa il Başkanı Behçet Atilla da katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminer, İHH Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Ali Acar`ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Daha sonra kürsüye çıkan Iraklı âlim Ebu Ömer, “Değişimin olabilmesi, İslami bir gençliğin yetişebilmesi için sizin gibi gençlerin ağır olan yükleri kaldırmasına ihtiyacı var.  Zorluklar ve sıkıntılar çoktur. Önemli olan bu sıkıntılardan, bu krizlerden çıkmanın yolunu arayabilmektir. Ey kardeşlerim, ey bacılarım, ey ümmetin gençleri; bize burada düşen görev ve yapmamız gereken şey nerede hata yaptık, nerede yanlış yaptık diyerek yanlışlarımızı düzeltmektir.” dedi.

Gençlerin üstüne düşen İslami vazifeleri sıralayan Ebu Ömer, “Hilafet düştükten sonra 3 büyük oyun var. Bu 3 büyük oyun Ortadoğu`da olan bir oyundur. Birincisi İslam, ikincisi petrol, üçüncüsü İsrail`dir. Her insan, her hâkim, her mahkûm bu üç ayaktan birine yakın gelirse o kesin mahvolacaktır. Saddam`ı neden götürdüler? Ondan önce Abdunnasır`ı neden götürdüler? Gençler! bu konuları anlamamız gerekiyor. Gençler! dervişlik el vermez, dini öyle su yüzüne vermek el vermez. Dini derin anlayacaksınız, siyaseti derin anlayacaksınız. Bizim bu tür gençlere ihtiyacımız var. O genç ki namazını, niyazını, orucunu tam yapıyor baş göz üstüne ama dünyayı anlamadan göz yumup giderse böyle bir gençten değişim olmaz.” ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan Mısırlı âlim Ebu Usame ise şunları söyledi: “Ben ilk başta ümmetin gençlerinden özür dilerim. Ben şimdi yaşlı bir insanım. Bizim emelimiz, hedefimiz, hayalimiz, gençliğimizde size İslam bayrağını teslim etmekti. Bütün emelimiz, arzumuz gençliğimizde şu anki yaşamış olduğu bu serencamı yaşatmamaktı. Bu benim üzerime bir yükümlülüktür, bir vecibedir. Ben tüm ümmetin gençlerinden özür dilerim. Erkekler ve kadınlar, bizi bu noktada mazur görmenizi dilerim. Biz şu an öyle bir yere geldik ki, artık kaybedecek zamanımız yok. Bir an önce İslam bayrağının altında toplanmamız gerekiyor.”

Program yapılan ikramların ardından son buldu. (Ramazan Casuk- Mehmet Demir-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir