• DOLAR 32.508
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2479.936
  • ...
Minikler Kutlu Doğum programları eğitimlerine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da Kutlu Doğum hazırlıkları kapsamında Hz. Muhammed`i anlatan ilahileri seslendirecek çocukların eğitim süreci başladı. Eğitim çalışmaları Özlem Ajans Şiir ve Söz Yazarı Latif Şahin tarafından yaklaşık üç ay süre ile devam edecek.

Kutlu doğum etkinlik hazırlıkları kapsamında elemelerden geçen 8 çocuğun, profesyonel olabilmesi için Nisan ayına kadar çalışmalar yapacağını söyleyen Latif Şahin, bu kapsamda haftada üç gün yaklaşık üç ay süre ile çocuklarla provalar yapacaklarını belirtti.    

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun her yıl düzenlediği mevlit etkinlikleri çerçevesinde çocuk ilahi grubunu eğittiklerini söyleyen Şahin, “Haftada üç gün çocuklarla çalışıyoruz. Söz, beste ve eğitim aşaması zamanımızı çok almaktadır. Bu çalışmalar yaklaşık üç ay devam edecektir. Allah`ın izniyle çocuklarımızı Nisan ayına kadar profesyonel bir şekilde eğitip, o coşkulu Kutlu Doğum meydanlarına hazır duruma getireceğiz. Salat ve selam sesleriyle yüzbinlerin karşısına çıkma hazırlıkları bile bizleri heyecanlandırıyor. Allah`ın izniyle çocuklarımızı hazır duruma getirip sahnelere çıkacağız.” dedi.  

Sesi ve kabiliyeti en iyi çocukları seçtiklerini ifade eden Şahin, “Çocuk ilahi grubumuzu eleyerek bu seviyeye getirdik. Yaklaşık kırk çocuk arasında sekiz çocuğumuzu seçtik. Bu çocuklarımız güzel bir kıvama ve seviyeye geldikleri zaman Allah`ın izniyle öncelikle Batman`ın büyük kutlu doğum etkinliğinde sahneye çıkacaklardır. Ardından ilçe ve köylerde sahnelere çıkacaklardır. Allah`ın izniyle mahcup olmayacağız.” şeklinde konuştu.

Çocuk ilahi grubunun üyeleri minikler ise Kutlu Doğum etkinliklerini heyecanla beklediklerini ve yüzbinlerin karşısına geçip Hz. Muhammed`i anlatan ilahileri söylemek için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söylediler.  (M. Sait Çelik – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir