• DOLAR 32.501
  • EURO 34.605
  • ALTIN 2478.456
  • ...
Bakan Ramazanoğlu, `1500 psikolog alacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, günübirlik ziyaret kapsamında havayoluyla Erzurum'a geldi.

Vali Ahmet Atıparmak'ı makamında ziyaret eden Bakan Ramazanoğlu, Aile ve Sosyal Destek Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Bakan Ramazanoğlu, her ailenin sosyal danışmanının olacağını söyledi.

Bakan Ramazanoğlu, sivil toplum kuruluşlarıyla Müceldili Konağı'da yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak STK'lar ile birlikte aktif çalışmalar yürütmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bakan Ramazanoğlu Daha sonra STK temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmar, AK Parti Erzurum milletvekillikleri  Mustafa Ilıcalı,  İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı  Mehmen Sekmen ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte neler yapılabileceğini detaylı şekilde konuşmak, görüş ve önerilerini almak için geldiklerini aktaran Ramazanoğlu, şunları söyledi:

"Sivil toplum kuruluşlarımızın düşüncelerini önemsiyor, yerel ve ulusal düzeyde sahip oldukları tecrübelerden faydalanmak istiyoruz. Özellikle Aile ve Sosyal politikalar alanında birlikte etkin çalışmalar yürütmeyi arzu ediyoruz. İnsanımızı, kadın ve çocuklarımızı, engelli ve yaşlılarımızı geleceğe birlikte taşıyacağız. Bir Hadis-i Şerifte; 'Mümin kardeşinin derdiyle dertlenmeyen bizden değildir' diye buyrulmaktadır. Kardeşlerimizin ıstırabını yüreğimizde taşıyoruz. Doğudan batıya, kuzeyden güneye gönül köprüleri kuruyoruz. Ülkemizin her köşesini dolaşıyor, ailelerimizi evlerinde ziyaret ediyoruz. Sahip olduğumuz kültürel değerler, inançlarımız bu hizmetlerin gönüllü olarak yürütülmesinde önemli bir etkendir."

Bakan Ramazanoğlu ayrıca, aile sosyal danışmanlık uygulamasını başlatacaklarını açıkladı.

Bu amaçla bin 500 psikolog alınacağını belirten Bakan Ramazanoğlu, Mardin, Diyarbakan, Hakkari, Şanlıurfa ve Şırnak'ın ardından Erzurum'un da pilot uygulamaya dahil edildiğini ifade ederek, "Aile sosyal destek uzmanlarımız saha çalışmalarına Erzurum ile birlikte 5 ilde başladı. Erzurum'da da başlayacak. Saha çalışması yapacak sosyal danışmanlarımız bir nevi sizin sırdaşınız olacak. Silopi'de güvenlik güçlerimiz çıktıktan sonra 100 arkadaşımız sahada çalışmaya başlayacak. Şu ana kadar 15 bin aileye ulaştık. Aile hekimliği uygulaması gibi projeyi ülke geneline yayacağız." diye konuştu.  (Lokman Altun-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir