• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
`PKK`nın kanlı eylemleri Kürtlerin yararına değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, bir dizi temaslarda bulunmak için geldiği Bitlis`te yaptığı açıklamalarda, “PKK'nın yaptığı kanlı eylemler, Türkiye'deki Kürt vatandaşların yararına ve çıkarına değil.” dedi.

AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya katılan Eker, burada yaptığı konuşmada, acil ve önemli meselelerinin Türkiye'nin huzuru, güvenliği, barışının temin edilmesi ve sağlanması olduğunu söyledi.

Suriye meselesi ve PKK`nin eylemlerine yönelik açıklamalarda bulunan Eker, şunları söyledi: “Hükümetimiz bu terörist eylemlerle mücadele kararlılığını ortaya koydu. Cizre, Silopi, Nusaybin, Diyarbakır Sur'da mücadelesini yoğun şekilde sürdürüyor. Tabi Türkiye'nin etrafında bizim dışımızda bir ateş çemberi var. Yıllardır Suriye'de yapılan katliamlar ve zulümler, oradaki zalim Esed rejiminin uygulamalarıyla milyonlarca insanın yerinden yurdundan kaçıp başka yerlere mülteci olarak gitmesine yol açtı.”

Dünya ülkelerinin Suriye`de yaşanan drama bakışlarını da eleştiren Eker, “Dünyanın diğer ülkeleri, barışla ilgili maalesef aktif bir tutum ve tavır içinde olmadı. Bir şekilde zalim Esed rejiminin sürmesine ya seyirci kaldılar ya destek verdiler. Bunun sonucunda insanlığı gözü önünde milyonlarca insan, yerinden yurdundan kaçıp kendilerini denizlere, deryalara atan, küçücük minicik bedenleri sahillere vuran ve kazalarla sonuçlanan birçok elim hadise yaşadı.” dedi.

Ortadoğu'daki ateş çemberi ve Ortadoğu'nun sınırlarının yeniden çizilmesine dair uluslararası güçlerin, senaryo ve planlarının bugün karşılarına birtakım şer ittifakları çıkardığını belirten Eker, uluslararası güçlerin PKK ve PYD`yi de taşeron olarak kullandığını ifade etti. 

Eker, PKK`nin yaptığı eylemlerinin Kürtlerin yararına olmadığını ve Kürt halkının da bu eylemleri desteklemediğini dile getirerek, “PKK'nın yaptığı kanlı eylemler, Türkiye'deki Kürt vatandaşların yararına ve çıkarına değil. Türkiye'de yaşayan Kürt vatandaşlarımızın daha fazla demokratik hak elde etmesi, sivilleşme ve meşru alanda siyaset ile daha fazla hak elde etmesine dönük PKK'nın yaptığı olumlu bir şey yok. PKK sadece süreci sabote etmekte, sürece zarar vermekte ve uluslararası birtakım şer odaklarının maalesef taşeronluğunu yapmaktadır. Bunun Türkiye'de yaşayan Kürtlerin haklarıyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. PKK, başından itibaren bütün çabalarımıza rağmen Çözüm Sürecini, sürekli bir şekilde birtakım eylem, bombalamalarla, mayın döşemekle, masum insanları ve gece uykusunda uyuyan polisleri katletmek suretiyle süreci sürekli zehirlemiştir.”diye konuştu.

Masum insanların hayatına kastedilmeden bütün vatandaşların meşru demokratik haklarını kullanabileceğini söyleyen Eker, “Şiddet ve terör, masum insanların hayatına kastetmek asla meşru gösterilemez. Bunlarla da mücadele edilmesi gerekiyor. Bu topraklar üzerinde şiddet, terör, bombalama olmadan, masum insanların hayatına kastedilmeden, burada yaşayan bütün vatandaşlarımız meşru demokratik haklarını kullanır, talepleri ne ise bunları konuşur, ifade eder ve bunlar uygun platformlarda mevzuata dönüşür, uygulanır.” dedi.

Son olarak yapılacak yeni anayasaya da değinen Eker, Türkiye`nin bir sistem değişikliğine ihtiyaç duyduğunu belirterek, sivil bir anayasanın yapılması için çalışma yürüttüklerini dile getirdi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir