• DOLAR 32.586
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.717
  • ...
Dinamik Dünya Galerisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`nin en donanımlı bilim merkezi olan Kocaeli Bilim Merkezi`nin 72 adet düzenekten oluşan Dinamik Dünya Galerisi Bakan Fikri Işık`ın da katıldığı törenle açıldı.  

Açılış törenine; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün ve TÜBİTAK Başkan Vekili Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu katıldı.

Sekapark içindeki eski Seka Kağıt Fabrikası`nın restore edilmesiyle 18 Nisan 2015 tarihinde hizmete giren Kocaeli Bilim Merkezi`ni bugüne kadar yaklaşık 120 bin kişi ziyaret etti. 72 adet düzeneğin yer aldığı Dinamik Dünya Galerisi`yle birlikte Kocaeli Bilim Merkezi`ndeki düzenek sayısı 200`e ulaştı. Dinamik Dünya Galerisi ile öğrenciler merak ettikleri soruların yanıtlarını düzenekleri kullanarak öğreniyor. 

“Çocuklarımız dokunarak ve yaşayarak öğrensin”

Ailelere çocuklarını mutlaka Bilim Merkezi`ne getirmelerini öğütleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Bilgiyi hayatımızın merkezi yapmak zorundayız. İslam medeniyeti bilim ve teknolojiye önem vermiş ve önemli katkılar sağlamıştır. Böyle büyük bir medeniyetin evlatları olarak ülkemizi dünyada bilim ve teknolojinin lideri yapmalıyız. Bunun için de çocuklarımıza bilimi sevdirmeliyiz. Anne babalara sesleniyorum, çocuklarımızı Kocaeli Bilim Merkezi`ne getirelim. Burada dokunarak ve yaşayarak öğrensinler. Kocaeli Bilim Merkezi içinde ‘Sanayi 4.0` laboratuvarını kuracağız.” dedi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise “Her geçen gün dünya çapında iddialı bir noktaya gelen Kocaeli Bilim Merkezi yepyeni bir boyuta kapılarını açıyor. Türkiye hedeflerine gençlerle ulaşacak. Bilgi çağında bilgiyi üretmek ve yönetmek zorundayız.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle merkezi ziyarete gelenler Dinamik Dünya Sergisi`ni dolaştı. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir