• DOLAR 32.58
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2410.915
  • ...
İslami STK`lardan Sur halkına 3 TIR yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İslami STK`ları tarafından başlatılan ‘Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım' kampanyası kapsamında Ankara`daki sivil toplum kuruluşları tarafından Sur`daki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere 3 TIR yardım yapıldı.

STK`lar adına açıklamalarda bulunan Kardelen Derneği Başkanı Ali Kaçar, Sur halkının çatışmalar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadığını, halkın büyük bir kısmının evlerine dönemediğini ve şehrin çeşitli yerlerinde yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirtti.

Kaçar, Zulmün kimden gelirse gelsin yanlış olduğunu ve zulme karşı her zaman duruş sergilemek gerektiğini dile getirdi.

1920`lerden bu yana bölgede zulmün baş gösterdiğini ifade eden Kaçar, “Bizler, batıda yaşayan Müslümanlar, herhalde bu konuda üzerimize düşen görevi yapmadılar. Yapmadıkları içindir ki bugün, bu zulüm devam ediyor. Biz Ankara Sivil Toplum Kuruluşları ve dernekleri olarak, en azından bir katkıda bulunmak için kardeş olmanın, Müslüman olmanın gereğini yerine getirmek ve burada olup biten zulmü engellemeye yönelik mağdur olmuş insanlara yardım etmek amacıyla yardımda bulunduk. Mağdura yardım etmek ilk önce Müslüman`ın işidir.” şeklinde konuştu

Yaşanan olaylara bugüne kadar bir müdahalede bulunmayan yönetici ve idarecilere tepki gösteren Kaçar, yönetici ve idarecilerin sorgulanması gerektiğini belirterek, Türk`üyle, Kürt`üyle, Çerkez`iyle tüm Müslümanların kardeş olduğuna vurgu yaptı.

“Şimdiye kadar 5 bin 500 aileye yardım ulaştırıldı”

Diyarbakır İslami STK`ları adına açıklamalarda bulunan Abdurrahman Ergin ise “İslami STK`lar olarak yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara yardım etmeyi görev bilen, yardımlaşmayı ve paylaşmayı karakter edinen, söz verdiklerinde sözlerinde duran, her türlü sıkıntılı durumda bile direnip sabreden anlayışla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu kapsamda Sur`daki muhacirlere ensar olmak için başlattığımız yardım çalışmalarıyla şimdiye kadar; gıda kolisi, battaniye çocuk bezi, hasta bezi, oyuncak, çocuk battaniyesi, ayakkabı, kıyafet, un, yatak ısıtıcı ve benzeri temel ihtiyaçları toplamda 5 bin 500 aileye ulaştırmış bulunmaktayız.” dedi.

Hangi ırktan, mezhepten, düşünceden ve inançtan olursa olsun her insanın can, mal, din, akıl ve nesil emniyetinin kutsal olduğuna dikkat çeken Ergin; çatışmayı, karmaşayı, kan dökmeyi körükleyen hiçbir davranışı tasvip etmediklerini dile getirdi.

“Müslümanların sorunları Müslümanların işbirliği ile çözülür”

İslam Coğrafyalarındaki sorunların Müslüman ülkelerle işbirliği yapılarak çözülmesi gerektiğini ifade eden Ergin, Müslüman ülkelerin karışmasından çıkar uman dost ve müttefik olarak nitelendirdiğimiz ülkelerle ilişkilerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Suriye`deki savaş ve Akdeniz`deki gerginliğe dikkat çeken Ergin, Türkiye`nin komşularıyla iyi ilişki geliştirerek kaosu arttıracak gelişmelerin önüne geçmesini arzuladıklarını söyledi. (M.Sıddık Bilge - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir