• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı Silopi'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, bir dizi temaslar için geldiği Silopi’de Kaymakamlık binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. İlçe Kaymakamlık binasında Bakan Sarı’yı Silopi Kaymakamı Savaş Konak, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Arkın Eken, İlçe Emniyet Müdürü Murat Müftüoğlu karşıladı.

 Silopi'de toplam 23 ekip ve 72 kişilik bir kadroyla hızlı bir hasar tespit çalışması başlattıklarını belirten Bakan Sarı, Şırnak Valisi Ali İhsan Su’nun talepleri doğrultusunda da benzer bir çalışmayı Cizre'de gelecek hafta içerisinde başlatacaklarını ve daha sonra operasyonlar biterse Sur için de yine tespit çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, çok zorlu ve sabırları zorlayan bir süreçten geçildiğini belirterek, "Bu süreçten geçerken de vatandaşlarımızın sağduyulu davranışları ve metanetli duruşmaları bize güç ve kuvvet veriyor. Bu operasyonlarla birlikte başta Silopi’de olduğu gibi işte bugün Cizre'de yarın da Sur'da hayat normalleştiği zaman vatandaşlarımızın bütün mağduriyetleri devletimiz tarafından giderilecektir. Bunun ilk çalışmasına Silopi’de başladık." diye konuştu.

Bakan Sarı, yol haritalarını tekrar netleştirmek için Silopi'ye geldiklerine dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: "Silopi'de sokağa çıkma yasaklarının kalktığı, hayatın normalleştiği bir dönemde terörden mağdur olan vatandaşlarımızın, bu mağduriyetlerinin tespiti ve giderilmesi noktasında Ankara'da başlattığımız çalışmaları yerinde kontrol etmek için buradayız. Aynı zaman da ilçemizde bir irtibat ofisi kurduk. Bu irtibat ofisini de yerinde göreceğiz, ekiplerimiz hazır. Biz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak hazırız, sahadayız. Gerek Silopi’de gerek Cizre'de gerekse de Sur’daki vatandaşlarımızın her daim yanındayız."

Operasyonların bitmesinin ardından, özellikle hükümetteki iki kadın bakana önemli görevler düştüğünü anlatan Sarı, “Bunlardan birincisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Sema Ramazanoğlu, ardından da bize çok büyük görevler düşüyor. Biz mekânların inşa ve ihyası için yıkılan, terör saldırılarında yakılan binaların yeniden yapılması ve hatta daha da ileriye götürerek kentsel dönüşüm projesinde yeni alanlarda daha nitelikli konutların yapılanması, yerinde kentsel dönüşümle bu sahadaki bütün niteliksiz yapıların elden geçirilip yeniden yapılanması noktasında bir çalışmamız olacak." dedi.

Bakan Sarı, bası açıklamasının ardından kaymakamlık binası yanındaki sanat sokağına giderek esnaf ziyaretinde bulundu. Bakan Sarı, buradaki vatandaşlara bardakta mısır satan bir esnaf ile kısa bir konuşma yaptı.  Ardından vatandaşlara bardaktan mısır ikram etti. Bir Oyuncakçı dükkânına giderek çocuklara oyuncak hediye eden Sarı, onlarla fotoğraf çektirdi. Daha sonra esnaf ile oturup sohbet ederek çay içti.

Türkiye’de ilk kez Silopi’de açılışı gerçekleştirilen Çevre ve Şehircilik Silopi İrtibat Bürosu açılışını yapan Bakan Fatma Güldemet Sarı, irtibat bürosu yetkililerinden bilgi aldıktan sonra bir otelde Silopi’deki STK’lar ile basına kapalı bir toplantı düzenledi.  (İLKHA)



































Bu haberler de ilginizi çekebilir