• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Mısır`da dört yaşındaki çocuğa müebbet hapis!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da askeri mahkeme, aralarında dört yaşında bir çocuk da bulunan 116 kişiye müebbet hapis cezası verdi. Verilen karar, mahkemenin sanıkların kimlikleri üzerinde dahi hiçbir inceleme yapmadan ceza verdiğini gösteriyor.

Darbe karşıtı yüzlerce kişinin Mart 2014 tarihinde El Feyyum ilinde düzenledikleri bir gösterinin sabotaj eylemine dönüşmesinin aradından, Mısır`da güvenlik makamları, gösteriye katılan 116 isim tespit ettiklerini belirtmişlerdi. Bu isimlerden 16'sı tutuklanırken, diğerlerine ulaşılamamıştı. Mahkeme çıkan tutuklu ve gıyabında yargılananları, hakim kamu mallarına zarar vermek, dört kişiyi öldürmek ve sekiz kişiyi de öldürmeye çalışmakla suçlamıştı.

Mahkeme, geçtiğimiz günlerde tüm sanıklara müebbet hapis cezası verdi. Mahkame kararının ardından açıklanan suçluların isimleri arasında dört yaşındaki bir çocuk olan ‘Ahmet Mansur Kurani Şerare` adının bulunduğu keşfedildi.

Yargı yetkilisi, konuyla ilgili yaptığı açıkamada, çocuğun adının suçlu listesinde yanlışlıkla yazıldığını iddia etti. Ama iki senedir bu yanlışlık üzerinden niye işlem yapıldığını ise açıklayamadı.

Mahkeme daha sonra yeni bir açıklama yayınladı ve çocuğun değil babasının kastedildiğini öne sürdü. Mahkeme yetkilisi, çocuğun babasının davayla ilgili tutuklanıp yargılananlardan biri olduğunu da öne sürdü.

Eski Askeri Savcısı Faysal Esseyid, olayla ilgili yorumunda, ‘bu soruşturmalarda çok büyük hatalar, bozukluklar bulunduğunu, hakimin de davanın belgelerini iyi incelemediğini açıkça gösterir` ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir