• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yok böyle berber!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Kızıltepe ilçesi Koçhisar Mahallesi`nde 20 yıldır berberlik mesleğini icra eden Abdülkadir Alay, meslekte bir ilke imza attı. Meslektaşları sinek avlarken kendisi randevusuz çalışmıyor. Abdülkadir Alay`da tıraş olmak isteyen vatandaşlar, önce telefonla randevu alıyor ardından randevu saatinde gidip tıraş oluyorlar.

Randevu sitemine geçmeden önce sıkıntı yaşadığını belirten Berber Alay, bu uygulamadan hem kendisinin hem de müşterilerinin memnun olduğunu söylüyor. Alay, randevusuz gelen müşterileri ise boş vaktine denk gelirse tıraş ediyor yoksa tıraş etmeden başka bir kuaföre yönlendiriyor.

Alay, “20 senedir bu mesleği yapıyorum, 4 yıl önce de randevu sistemine geçtim. Müşterim telefon açtığında uygun bir saat belirliyorum. Müşteri kendisine randevu verdiğim saatte gelip tıraş oluyor. Ne müşterilerim işlerinden oluyor, nede ben sıkıntı çekiyorum. Eskiden randevusuz çalıştığım için sıkıntı çekiyorduk. İşimde baya yoğundu gelen müşteri otuyordu, bir veya iki saat sıra beklediğinde sıkıntı çekiyordu. Bazı müşterilerimizde gidip bir daha gelmiyordu. Bundan dolayı randevu sistemine geçtik, randevu sistemini uyguladıktan sonra müşterilerimde uyum sağladı. Yaşadığımız sorunda böylece giderildi. Sabit müşterilerimizin hepsi randevu sistemini biliyor. Sistemden haberi olmayan müşteriler geldiğinde ise boş bir saate denk geldiğinde tıraş ediyoruz. Randevulu müşteri olduğunda başka bir berbere gönderiyoruz. Müşterilerin görebileceği bir şekilde randevulu çalıştığımıza dahi levha asmışız, sistemden haberi olmayan müşteriler ise bu şekilde haberdar oluyorlar.” diye konuştu.

18 yıldır aynı berberde tıraş olan Uygar Kalkan, “Randevu sisteminden çok memnunum, gayet güzel, hiç sıra beklemiyoruz. Telefon ile randevu alıyoruz ve bu şekilde gelip tıraş oluyoruz. Bu randevu sistemini bütün berberlerin yapmalarını istiyoruz. Randevu sisteminden önce 2-3 saat sıra bekliyorduk ama şuanda böyle bir sıkıntımız yok.” ifadelerini kullandı.

Müşterilerden Orhan Baday ise“ Berberimizin yaptığı randevu sistemi çok güzel, bu sayede işimizden olmuyoruz. Kızıltepe`de ilk defa böyle bir sistem uygulanıyor. Yaklaşık 5 yıldır burada tıraş oluyorum ama 4 senedir randevu sistemiyle tıraş oluyorum. Telefon açıyoruz bize verilen randevuya göre gelip tıraş oluyoruz” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir