• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
"Suriye muhalefetine karadan havaya füze verilecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alman Der Spiegel dergisine özel açıklamalarda bulunan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El Cübeyr, Suriye`deki ılımlı muhalefete verecekleri silah desteğinin kapsamının büyütüleceğini belirterek, bu gruplara karadan havaya füze verileceğini söyledi.

“Karadan havaya füzeler Suriye`deki güç dengesini değiştirecek”

Bunun sahadaki dengeleri değiştirebileceğini savunan Cübeyr, şunları ifade etti: "Karadan havaya füze temininin Suriye`deki güç dengesini değiştireceğini düşünüyoruz. Bu füzeler ılımlı muhalefete, rejimin kimyasal saldırılarda ve hava saldırılarında kullandığı helikopter ve uçaklarını devre dışı bırakma fırsatı verecek. Karadan havaya füzeler, Suriye`deki güç dengesini değiştirecek.”

Rusya`nın Suriye rejimine verdiği desteğin uzun vadede Esed'i kurtaramayacağını belirten Cübeyr, siyasi sürecin başlaması için de Esed`in görevden ayrılmasının şart olduğunu söyledi.

“Suriyelilerin eşit haklara sahip olacağı tek ve istikrarlı Suriye`yi istiyoruz”

Rusya ile ilişkileri hakkında da açıklamalarda bulunan Adil El Cübeyr, "Suriye konusundaki anlaşmazlıklara bakmazsak Rusya`yla ilişkilerimiz çok iyi ve ilişkileri daha da genişletmek istiyoruz. Suriye`yle ilgili anlaşmazlık, stratejik değil daha çok taktik doğaya sahiptir. Hep birlikte tüm Suriyelilerin eşit haklara sahip olacağı tek ve istikrarlı Suriye`yi istiyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir