• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
Suriyeli aile kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’deki savaştan kaçıp Elazığ’a yerleşen aile, mağduriyetlerini anlattı. Kalp hastası olan nine Naval Şahaber, imkanlar el vermediği için tedavi olamadığını, eşinin de rahatsız olduğunu ve ailede çalışacak durumda kimselerinin olmadığını belirtti.

Çalışacak kimsesi olmadığı için tedavi olamadığını dile getiren Naval Şahaber; “Ben kalp hastasıyım anjiyo olmam lazım ama anjiyo olduğum zaman ise hatalığımın daha da ağırlaşma ihtimali var. O yüzden korkuyorum. Ve eşimin, torunlarımın ortalıkta kalıp kimsenin onlara bakmamasından korkuyorum. Anjiyo olmadığım için doktorlar bana üç aylık bir ilaç verdiler. Üç ayın sonunda Ankara’ya gitmem gerekir. İmkânlar el vermediği için ne doktora gidebiliyorum ne de Ankara’ya gidebiliyorum.” dedi.

Eşinin hastalığından dolayı yürüyemeyecek durumda olduğunu söyleyen Naval Şahaber, “Eşimin ameliyatla bir böbreğini aldılar o yüzden çalışamayacak durumda ve halen böbreğinde kist var. Kisti büyümesine rağmen ölüm riski fazla olduğu için ameliyat da olamıyor. Zaten şimdi yürüyemiyor, çalışamayacak durumda. Hiçbir şekilde ne kendisine nede çocuklara bakabilecek durumda değil.” diye konuştu.

Anne ve babasının Suriye’de kaldığını ninesi ve dedesiyle birlikte kaldığını belirten Amro, “Öncelikle okul okumak istiyorum, okul hayatımın bir düzene girmesini istiyorum. Çünkü Suriye’den yaklaşık altı aydır geçiş yaptık ve o günden sonra hiçbir şekilde eğitim alamadım. Sonra da hayır sahiplerinden talebimiz bize yardımcı olmalarıdır. Suriye’de kalan anne ve babamın gelmesidir. Bir bunları istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Daha çocuk yaşta savaşla tanışan Hamid ise “Eğitim hayatımın bir düzene girmesini istiyorum her şeyden önce dedem ve babaannemin hayatının düzelmesini istiyorum ve onlara yardım edilmesini istiyorum.” dedi.

Suriyeli ailenin komşularından Halil Dal ise şöyle konuştu: “Burada görünen eşyaların hiç biri onlara ait değil, bu eşyalar onlardan önce burada oturan Suriyelilere ait. Bunlar da evi başkasından devir almışlar. Şimdi buradan çıkma durumları olsa sadece bu şekil çıkacaklar. Kiralarını ilk etapta İstanbul’da bir hayır sahibi karşıladı. Şu an bulunduğumuz ayın kirası daha mevcut değil ve nasıl ödenecek onu biz de bilmiyoruz.  Daha önce burada oturan kişi doğalgazı açtırmış bunlar da Türkiye vatandaşı olmadığı için doğalgazı açtıramıyor. Diğer aile çıktıktan hemen sonra doğalgaz şirketi doğalgazı kesmiş. Hiçbir şekilde doğalgaz kullanamıyorlar.” (Sinan Bilici-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir