• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Kocaeli, Edirne, Kırklareli, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevreleri ile akşam ve gece saatlerinde Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege ve İç Anadolu'nun batısı ile Adana, Osmaniye, Bingöl ve Muş çevrelerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde yağışla birlikte 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın yağış alan yerlerde yağışla birlikte 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah Kocaeli, öğleden sonra Edirne ve Kırklareli, akşam saatlerinde bölgenin batısının, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde İzmir çevrelerinin, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevreleri ile gece saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatısının hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevreleri ile sabah saatlerinde bölge genelinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Siirt çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 6/10

Ankara: Çok bulutlu, gece hafif yağmurlu 6/14

İzmir: Çok bulutlu, akşam sağanak yağışlı 12/19

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 12/25

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 2/16

Batman: Parçalı ve çok bulutlu 2/17

Van: Karla karışık yağmurlu 1/4 (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir