• DOLAR 32.326
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2308.095
  • ...
Fransa`dan Rusya`ya uyarı: Suriye çıkmaz bir sokak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi François Delattre, Beşşar Esed'e koşulsuz destek vermenin, çok tehlikeli bir çıkmaz sokak olduğunu Rusya'nın anlaması gerektiğini söyledi.

Delattre, BM Güvenlik Konseyinde Rusya'nın çağrısıyla gerçekleşen Suriye toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede askeri hareketliliğin arttığını ve riskin çok üst düzeye çıktığını belirtti.

Bu askeri hareketliliğin artmasının, Suriye rejimi ile müttefiklerinin şiddetli saldırılarının sonucu olduğunu vurgulayan Delattre, "Rusya, Esed'e koşulsuz destek vermenin çok tehlikeli bir çıkmaz sokak olduğunu anlamalı" dedi.

Bu koşullar altında müzakerelere tekrar dönülmesini sağlayacak ortamın oluşturulması ve tüm bölgeyi saracak bir çatışmanın önlenmesinin aciliyetine işaret eden Delattre, "Daha önce varılan anlaşma doğrultusunda çatışmaların durdurulması kararı hemen uygulanmalı ve tüm bölgelere engelsiz insani yardım ulaşımı temin edilmeli" diye konuştu.

Delattre, gazetecilerin Rusya'nın üyelere dağıttığı BM Güvenlik Konseyi karar tasarısının geleceğinin olup olmadığını sormaları üzerine de "Kısa cevabım: hayır" dedi.

Fransa'nın Konsey'de karar tasarılarını veto etme yetkisi olduğu için Rusya'nın hazırladığı karar tasarısının kabul edilme ihtimali bulunmuyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir