• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Giresun Belediyesinden doğalgaz çalışmaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, AKSA Doğalgaz firması ve belediye mühendisleri ile makamında bir toplantı yaptı. AKSA yetkililerinin hazırlamış oldukları Giresun 2016 yılı doğalgaz dağıtım projesi Başkan Kerim Aksu’ya sunuldu. Kerim Aksu ilgili uzmanlar ile projeyi inceleyerek, Mart ayı içerisinde başlayacak olan çalışmaları değerlendirdi.

Başkan Aksu toplantıda şunları dile getirdi:

“Teyyaredüzü, Güre ve Gaziler Mahalleleri büyük bir yapılaşmaya sahip. Kamu binalarının, üniversitenin ve hastanelerin o bölgede olması, ayrıca yüksek binalar ile doğalgaza çok daha uyumlu olan binaların o bölgede olmasından dolayı biran önce doğalgaz hattının o bölgeye geçmesi gerekli. Hattın geçmesi içinde Karayollarının yan yol olarak bilinen şehir içi yolunu belediyemize terk etmesi gerekiyor. Karayolları da bu konuda bir direnç gösteriyor. Bu konu hakkında sayın valimiz ile bir görüşme yapacağım. Bununla ilgilide sıkıntıyı aşacağız diye düşünüyorum. Çünkü o bölge ısrarla doğalgazı bekliyor. O bölgemiz birçok ilçemizden daha büyük. Bu seneki ilk planımız Hacı Hüseyin ve Fevzi Çakmak hattı ile Bulancak durağı bölgesinin tamamlanması”

Aksu sözlerinin devamında, “Bunun dışında Teyyaredüzü bölgesine geçiş bizim için çok daha basit. kaldırımdan gidecek bir hat. Bu hat geçişinin sağlanmasında Karayollarının direnç sağlamasını da anlamış değilim. Kaldırım hattı 3-4 ay gibi bir süre ile yıkılacak ama burada kocaman bir bölgede doğalgaza kavuşmuş olacak. İnşallah o sorunu da aşacağız” dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir