• DOLAR 32.554
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.606
  • ...
Pahalıya satarım diye bekleyenlerin göktaşı ellerinde kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkez Sarıçiçek köyüne 2 Eylül 2015 tarihinde düşen göktaşı parçaları, köylülerin ilgi odağı olmuş,  köylüler ve çevre iller başta olmak üzere Türkiye`nin değişik illerinden gelen vatandaşlar, her gün ‘bedeli yüksek` dedikleri taşları düştüğü yerde günlerce aramıştı.

Göktaşı (meteor) kimini zengin ederken, kimisi ise daha pahalıya pazarlarım düşüncesiyle satmayarak bekledi. Şimdilerde alıcısı olmayan göktaşı ise sahiplerinin ellerinde kaldı.

Merkez Sarıçiçek köyü sakinleri, düşen meteorit parçalarının değerli olduğu ve yüksek fiyata alıcı bulduğu fısıltıları üzerine günlerini meteortin düştüğü alanda taş aramakla geçirmiş, göktaşı bulanlardan kimileri satıp borçlarını ödemiş, kimisi taştan elde ettiği parayla ev yapmış ve kimisi de sattığı göktaşından kazandığı parayla otomobil satın almıştı.

Düşen göktaşlarını daha pahalıya satarım düşüncesiyle elinde tutan Metin Ergün de şu an alıcı olmadığı için elindeki taşları satamadığını söyledi.

Köylerine düşen göktaşlarının büyük bir kısmının ülke dışına çıktığını belirten Ergün, şunları söyledi: “Çok değerli olan ve Westa Gezegeninden geldiği söylenilen bu göktaşı ülkemiz müzelerinde ve bilimsel araştırmalar için üniversiteler tarafından alınıp değerlendirilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum.”

Şu an itibarıyla kendi köylerinde yaklaşık 5 kilo göktaşı bulunduğunu dile getiren Ergün, “Bu kalan taşlar, Bingöl veya diğer herhangi bir ilde bulunan önemli bir müzede sergilenebilir. Türkiye dışında özelikle Amerika ve diğer dünya ülkelerinden gelen bilim adamları göktaşının büyük bir kısmını dışarıya götürdü.” dedi.

“Dolandırıcı çeteleri ortaya çıktı”

Göktaşı elinde bulunanları dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri konusunda uyaran Ergün, “Bingöl`den İstanbul`a kadar bazı dolandırıcı çeteleri ortaya çıktı ve elinde göktaşı bulunan kişileri tuzağa düşürmek için harekete geçtiler. Göktaşını 50-60 dolara ya da daha fazla alacaklarını söylüyorlar. İstanbul`a çağırıp bir şekilde dolandırmaya çalışıyorlar. Bende dolandırılmaktan son anda kurtuldum.” diye konuştu.

Dolandırıcıların elinde göktaşı bulunanları aldatmak için ünlü iş adamlarının isimlerini kullandıklarını söyleyen Ergün, “Beni dolandırmaya çalışan bir şahıs kendisini bir süre önce vefat eden Mustafa Koç`un holdinginde çalışan Taner adında bir yönetici olduğu şeklinde tanıttı. Mustafa Koç`un adını bayağı kullandı. Koç Holding isterse bu şahsın telefonunu kendilerine veririm.  Bu şahıs beni arayarak ‘en az 10 kilo göktaşı alacağız, bu da Mustafa beyin talimatıdır` dedi. Bunun için beni İstanbul`a kadar götürdüler. Yanımda 2,5 kilo taş götürdüm. Sonradan çark ederek vazgeçtiler. Taner adında şahıs son olarak ‘Mustafa Koç rahmete gittiği için bu taşlardan vazgeçtik` dedi. Bana göre bu şahıs bizleri dolandıramayacağını anlayınca böyle bir yolla başvurdu.” dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir