• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
PKK`liler taşınmak isteyen halkın eşyalarını yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin'in Abdulkadir Paşa Mahallesi`nde çukur ve barikatlar nedeniyle evlerini taşımak isteyen bir ailenin eşyaları PKK`liler tarafından ateşe verildi.

Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Nusaybin'deki 4 mahalleyi bir birine bağlayan Çağ Çağ Caddesi üzerindeki çukur ve barikatlarla kapalı olan Abdulkadir Paşa Mahallesi`nden taşınmak isteyen bir ailenin eşyaları PKK`liler tarafından ateşe verildi. Yanan eşyaların bir bölümü halk tarafından kurtarıldı.

Sabah saatlerinde eşyalarını sokağın çıkışında bekleyen at arabasına taşıyan ailenin eşyaları, önce PKK tarafından gasp edildi ve ardından ateşe verilerek yakıldı. Çevredeki halk olaya tepki gösterirken aileye yardım ederek eşyaların bir bölümü kurtardı. Olaydan hemen sonra belediye ekiplerinin gelip yanan eşyaları yol kenarından kaldırıldığı belirtildi. Ayrıca Çağ Çağ Caddesinin 3 aydan bu yanadır polis tarafından trafiğe kapatıldığı da biliniyor.

Araç girişi olmadığı için mahalleden taşınmak isteyen aileler eşyalarını el arabalarıyla veya sırtında taşımak zorunda kalırken, mahalden taşınmaya karar veren aileler ise PKK tarafından tehdit ediliyor. Çoğu ailenin eşyaları da evlerine geri taşıttırılıyor.

Öte yandan dün Yenişehir Mahallesi Süleyman Bölünmez Lisesi karşısından geçen nakliye aracına da ev taşıdığı gerekçesiyle PKK`liler tarafından ateş açılmış, saldırıda şans eseri yaralanman olmamıştı.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir