• DOLAR 32.508
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2489.69
  • ...
SON DAKİKA
Diyarbakır`da 500 kilo patlayıcı ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da yapılan yol kontrolleri sırasında PKK`liler ile yaşanan çatışmada terk edilen araç içesinde 500 kilogram el yapımı patlayıcı ve bir adet Kaleşnikof ele geçirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Dicle Yokuşlu Mahallesi istikametinden yapılan yol kontrolleri sırasında seyir halinde olan bir araç kontrol noktasına yaklaşık 200 metre mesafede yavaşlamış ve aracın içerisinden iki erkek şahıs inerek devriye unsurlarına ateş açmışlardır, açılan ateşe devriye unsurlarınca anında karşılık verilmiş ve yaşanan sıcak temas sonrasında kimliği tespit edilemeyen iki erkek şahıs aracı olay yerinde bırakarak ormanlık alana doğru kaçmışlardır.” denildi.

Açıklamada, Dicle ilçesinin girişinde patlayıcı madde yüklü araca öncü ve artçılık yaptığı belirtilen 2 araç yakalandığı ve araçta bulunan 2 şüpheli şahıs gözaltına alındığı ifade edildi.

Son olarak açıklamanın devamında, “Aracın içerisinde bagaj bölümünde demir saç yapımı kutu içerisine amonyum nitrat-mazot-alüminyum tozu karışımı yaklaşık 500 kilo El Yapımı Patlayıcı, 1 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet tüfeğe ait şarjör, 28 adet 7,62 mm. çapında fişek, Aracın torpido gözünde poşet içerinde uzaktan kumandalı (4) pil bloğu, 3 adet EYP devre kartı, 2 adet Kaleşnikof Tüfeğe ait boş kovan ele geçirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Bombalı araçtaki patlayıcı düzeneğinin imha edildiği öğrenildi. (İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir