• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Siirt'te güç birliği toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt’te Kamu-Üniversite Sanayi İşbirliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, eylem planlarını görüşmek amacıyla toplantı yapıldı.

Valilik Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Poyrazoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan, Ticaret Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, Siirt İşadamları Derneği Başkanı Kemal Bilim ile diğer ilgililer katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Abdulkadir Ekmen kurulun işlevi ile ilgili yaptığı sunumun ardından, üyelere söz verilerek, görüş alışverişinde bulunuldu.

Siirt’te Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin istenilen düzeyde olmadığını kaydeden Tutulmaz,” Üniversite-kamu ve sanayi arasındaki işbirliğinin daha aktif bir şekilde çalışması, sivil ve mesleki toplum örgütlerini de içine alan güçlü bir dayanışmanın, ilimizin ekonomik gelişimine önemli katkılar sunacaktır.” dedi.

Vali Tutulmaz, Siirt’in sosyo-ekonomik gelişmesine katkı sunacak, projelere ağırlık verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplantıda, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin, kentte etkin bir şekilde sağlanması, ilin sosyo-ekonomik gelişmesinin artırılması için daha çok kalkınma fonlarından yararlanılması ve bu yönde projelerin geliştirilmesi vurgulandı.

Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini paylaşmasıyla sona erdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir