• DOLAR 32.581
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2430.449
  • ...
Bingöl`de Ebru sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Yeni Mahalle Semt Konağı`nda devam eden Ebru Kursu`nda yapılan eserler bir Restaurant`ta sergilendi. Bugün saat 17.00`da kadar açık kalacak sergi, sanatseverlerin ziyaretini bekliyor.

İki aylık eğitim sürecini tamamlayan 30 kursiyer, Ekici başkanlığında bir Restaurant`ta sergi açtı. 33 parçanın yer aldığı serginin açılışı, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve eşi Pervin Barakazi, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger`in eşi Fatma Köşger, protokol üyeleri ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurdele kesiminin ardından el emeği göz nuru eserleri yakından inceleyen davetliler, ebru sanatı hakkında kurs eğitmeni Kadir Ekinci`den bilgi aldı.

“Ebru Sanatını Bingöl`de yaygınlaştırmak için çalışıyoruz”

Ebru sanatını Bingöl`de yaymak istediklerini dile getiren Kadir Ekici, “2 ay boyunca yaptığımız çalışmaların sergisini açtık. Yaklaşık 32 eser görücüye çıktı. Ebru sanatı dünya çapında ilgi gören bir sanat haline geldi. Bizde hem Bingöl`ün kültürel ve sanatsal alanına katkı sunmak hem de ebru sanatını Bingöl`de yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Bu süreçte kursta eğitim gören kursiyerlerimize sertifika verilecektir. Bu dönemin sona ermesiyle birlikte tekrar kurslar açarak, ebru sanatını daha fazla sanatsevere öğreteceğiz. Yapılan bu serginin amacı maddi ve manevi ihtiyacı olan engelli vatandaşlara yardımcı olmaktır. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi`ye teşekkür ediyoruz.” dedi.

Sergideki ürünleri inceleyen Başkan Barakazi, belediye tarafından sosyal ve kültürel aktiviteler devam edeceklerini ifade ederek, “Ebru sanatını daha geniş kitlelere aktarabilmek için çalışmalar yapan belediyemiz, bu alanda genç sanatçıların yetişmesine öncülük görevini yerine getiriyor. Belediyemiz vasıflı iş gücünü arttırmak amacıyla kurslar açıyor. Kültürel faaliyetler ve sanatsal aktiviteler kapsamında, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde Belediyemiz Yeni Mahalle Semt Konağı`nda, ebru sanatı kursu açtık. 2 ay süren kurs sonunda kursiyerlerimiz ürünlerini sergiliyor. Sergide emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir