• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi ile Kahramanmaraş, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Bu sabah saatlerinde Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Karadeniz kıyı kesimi ile Doğu Anadolu'nun doğusunda, gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege ile İç Anadolu'nun batısında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 

Hava sıcaklığının batı bölgelerde hissedilir derecede (2 ila 8 derece) azalacağı ancak ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatıdan zamanla batısı kuzey batıdan hafif ara sıra orta kuvvette, Orta Karadeniz, Güney Ege, Batı Akdeniz'de kuzey, Doğu Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde batısında toz taşınımı bekleniyor. 

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor. 

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Kahramanmaraş çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde batısında toz taşınımı bekleniyor. 

İç Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin hafif olmak üzere aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu zamanla yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif olmak üzere Adıyaman çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8/12

Ankara: Çok bulutlu, gece hafif yağmurlu 6/18

İzmir: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14/20

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 11/25

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 3/20

Batman: Parçalı ve çok bulutlu 1/20

Van: Çok bulutlu -3/4 (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir