• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
ABD`den saldırının failleri hakkında yeni açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD`nin Ankara saldırısı konusunda Türkiye ile doğrudan temas hâlinde olduğunu belirten Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes gelen soru üzerine, “Hükümet olarak biz sorumluların kim olduğuna karar veremedik” yanıtını verdi.

Rhodes, “YPG ve diğer Kürt unsurlarla olan tüm temaslarımızda onlara Türkiye ile ittifakımızın ne kadar önemli olduğunu ve asıl odaklanmamız gereken ortak tehdit IŞİD`e karşı mücadeleye zarar vermemelerini kesin bir dille ifade ettiğimi Türklere açıkça belirttik” diye konuştu.

Ankara'daki saldırının YPG üyesi bir Suriyeli tarafından gerçekleştirildiğinin anlaşılmasından sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu, YPG'yi terörist olarak görmeyen ABD'ye yönelik sert mesajlar vermişti.

ABD'nin PYD/YPG politikasında ise bir değişiklik yok. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Maride Harf, Ekim 2014`te PYD`yi terör örgütü olarak görmediklerini açıklamıştı.

Washington yönetimi Eylül 2015`te, PYD`nin silahlı kanadı YPG`yi de terör örgütü olarak görmediğini ilân etmişti. Bu açıklamayı da ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby yapmıştı.

Kirby`ye ülkesinin bu tavrı geçtiğimiz hafta tekrar sorulduğunda da, "PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz" görüşünü değiştirmediklerini tekrarlamıştı.

Kaynak: Reuters

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir