• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Silvan`da şehadet konulu etkinlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde Ümmet Anlayışını Yayma ve Yaşatma Derneği (Ümmet Der) kadın kolları tarafından şehadet konulu bir etkinlik düzenlendi.

Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, şehadet üzerine seslendirilen ilahilerle devam etti. Programda 6-7 Ekim olaylarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına tiyatro gösterimi ve şiirler seslendirildi.

Etkinliğe konuşmacı olarak 6-7 Ekim olaylarında katledilen Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz katıldı. Gökgöz, burada yaptığı konuşmada şehitlerin kendilerini adadıkları davaya işaret ederek, bu davanın Peygamberin davası olduğunu ve bugüne kadar türlü sıkıntılara rağmen sürdüğünü söyledi.

Gökgöz, “Bu davanın bedeli ağırdır. Allah`a hamdolsun ki ben de bu yolda bir azizimi verdim. Hasan`ımı Allah`a kurban ettim. Ben yine de Allah`a hamdettim. Bugün Ebu Cehil`in torunları bize zülüm ediyor, bizim çocuklarımızı balkonlardan atıyor ama biz yine de yolumuzdan dönmeyiz.” dedi.

Daha sonra Ümmü Gülsüm adlı çocuğun seslendirdiği şiir ile devam eden etkinlik, edilen dualarla sona erdi. (İdris Kılıçaslan - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir