• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep son 50 yılın en kurak dönemini yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Düzbağ içme suyu temini projesi toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep`in son 45-50 yılın en kurak dönemini geçirdiğini söyledi.

Gaziantep`te her geçen gün mülteci sayısının arttığını ve bu açıdan suya daha çok ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Şahin, maliyeti yüksek olan su girdilerinde maliyete daha düşük bir projeye çevirmek istediklerini kaydetti.

2106 yılını yatırım yılı olarak gördüklerini ve bu açıdan Düzbağ projesinin önemli bir yatırım olduğunu belirten Şahin, burada teknik analizlerin ve riskin iyi yönetilmesi gerektiğini bildirerek, “Bu mesele bizim en stratejik meselemizdir. Bu sorunu, bu proje ile çözeceğiz. Hükümet bu konuyla alakalı, her türlü desteği bize veriyor. Son 45-50 yılın en kurak Şubat`ını yaşıyoruz. Büyük bir kuraklık var.” dedi.

Her geçen gün mülteci sayısının arttığını ve bu açıdan suya daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirten Şahin, “Mültecilerle beraber su ihtiyacı büyük artış gösterdi. Bu şehrin temel ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde projelendirmek durumundayız. Yola çıkarken ‘Su medeniyettir` anlayışını 15 yıldan beri devam ettiriyoruz. Şu anda Gaziantep`te 5 baraj yapılıyor. En temel içme suyunun sağlıklı, ucuz ve kaliteli bir şekilde buraya taşınmasıyla ilgili halkımızın çok önemli beklentileri var.” ifadelerini kullandı.

Bütçemizin yüzde 26`sını elektrik faturasına ödüyoruz

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ise Gaziantep`in gelecekte 30–50 yılını düşünerek hareket ettiklerini ve Düzbağ projesi etrafından bir araya geldiklerini söyledi.

Gaziantep`in suyunun Kahramanmaraş`tan çok yüksek elektrik maliyeti ile geldiğini ifade eden Sönmezler, “Biz bütçemizin yüzde 26`sını elektrik faturasına ödüyoruz. Geçen sene 86 milyon TL elektriğe maliyet ödedik.” dedi.

Düzbağ projesinde arazi çalışmalarının tamamlandığını ve güzergâhının belirlendiğini aktaran Sönmezler, yüklenici firma ve DSİ yetkilileri ile detaylar üzerine bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirtti.

DSİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu Daire Başkanı Şadiye Yalçın da Düzbağ projesinin Türkiye`nin önemli projelerinden birisi olduğuna vurgu yaptı. Yalçın, proje üzerinde çalışma yapan yüklenici firmanın çalışmalarını ve sunumu üzerinde fikir yürüttüklerini kaydetti.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir