• DOLAR 32.524
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2424.17
  • ...
Medikal malzemeleri market ve internette satılamayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen 10 ürün dışındaki tıbbi malzemelerin markette ve internette satılmasına yasak getirildi.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan 38. Bölge Van Eczacılar Odası Başkanı Numan Mızrak, alınan kararın yerinde bir karar olduğunu belirterek, bunun söz konusu malzemelerin kötü niyetle kullanılmasının yanı sıra fiyat muammasının da önüne geçeceğini söyledi.

Yara bandı, pamuk, diş macunu, nefes açıcı burun bantlarının arasında olduğu 10 kalem dışındaki tıbbi ürünler marketlerde ve internette satılmamasının olumlu ve yerinde bir karar olduğunu savunan Numan Mızrak, “Biz Eczacılar Odası olarak da bu tür medikal malzemelerinin oto kontrolünün doğru olması gerektiğine inanıyoruz. Sahte ve yanlış malzemelerin kullanılmaması adına SGK’nın sistemi üzerinden Medikal ve Eczanelerde bu tür ürünlerin satılmasını bizler de talep ediyorduk. Böylelikle bu işin kötü amaçla kullanılmasının önüne geçileceğine inanıyoruz. Bu anlamda söz konusu karar yerinde bir karardır ve bizler de destekliyoruz.” dedi.

Bu kararla birlikte piyasada yaşanan fiyat karmaşasının da önüne geçileceğine inandıklarını aktaran Mızrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daha gerçekçi bir tüketim ortaya çıkar çünkü bugün internet üzerinden anlamsız bir reklam kampanyasıyla insanlar yanıltılıyordu. Doğru dürüst gerçekten ruhsat almış ve güvenilirliği olan malzemeler topluma ulaşamıyordu. Bu anlamda da bu karar olumlu oldu. Bu medikal malzemeler de de satışları daha gerçekçi olacağına ve bunun aynı zaman da fiyatlara da olumlu anlamda yansıyacağını biliyoruz.”

Öte yandan medikal malzemesi satışı yapan firmalar da söz konusu kararın yerinde bir karar olduğunu ve Sağlık Bakanlığının bu noktada gerekli denetimleri yapması gerektiğini ifade ettiler. (Murat Dalgın-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir