• DOLAR 32.589
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2496.886
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 26 Aralık 2011 Pazartesi günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Olay Gazetesi: Yeşil Kartlılar Dikkat!
Yeşil kartı olan 1.7 milyon kişiye son çağrı! 1 ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumu`na başvurmazlarsa aylık gelirinin asgari ücretin 2 katı olduğu kabul edilecek.

Bingölün Sesi Gazetesi: Sokak Hayvanları Hastalık ve Tehlike Saçıyor!
Bingöl`ün Solhan ilçesinde başıboş sokak hayvanları büyük tehlike saçıyor. Sürüler halinde dolaşan sokak hayvanlarının kontrol altına alınmasını isteyen ilçe halkı, yetkililerin bir an önce tedbir almasını istiyor. Solhan ilçesinde başıboş sokak hayvanları büyük tehlike saçıyor. Sürüler halinde dolaşan sokak hayvanlarının kontrol altına alınmasını isteyen ilçe halkı yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyor. Geçen hafta bir çocuğun başı boş sokak köpekleri tarafından ısırıldığını ifade eden ilçe sakinleri, daha büyük vakalar meydana gelmeden yetkililerin tedbir almasını istiyor.

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Bakan`ın Uçağına Bomba İhbarı!
Bakan Cevdet Yılmaz, ihbar üzerine başka bir uçakla Erzurum`a gitti
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz`ın da yolcuları arasında bulunduğu Ankara-Erzurum seferini yapan uçağa bomba ihbarında bulunulduğu iddia edildi. İhbar üzerine, yolcuların başka bir uçakla Erzurum`a gittiği bildirildi. Erzurum ve Bingöl`de temaslarda bulunmak üzere Erzurum Havalimanı`na gelen Bakan Yılmaz, gazetecilerin uçakta bir olumsuzluk yaşanıp yaşanmadığına yönelik sorusunu, `Önemli bir şey yok, uçağımızı değiştirdik sadece. Herhalde bir takım teknik şeyler, sıkıntılar. Problem yok yani, geldik biraz gecikmeli de olsa` diye yanıtladı. Bu arada, yapılan araştırmalar sonucu bomba ihbarının asılsız olduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Gözaltına Alınan 16 Kişiden 8`i Tutuklandı
Güvenlik güçleri tarafından `Terör örgütüne yardım ve yataklık` suçlaması ile gözaltına alınan 16 kişiden 12`si mahkemeye çıkartıldı. 8 kişiye tutuklama kararı çıkarken, 4 kişi serbest bırakıldı. Güvenlik güçleri tarafından 22 Aralık 2011 tarihinde Bingöl İl merkezi, Karlıova ve Adaklı ilçeleri ile İstanbul`unda bulunduğu 16 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyon sonucu gözaltına alınan 16 kişiden 12`si Karlıova ilçe adliyesinde hakim karşısına çıkartıldı. İfadeleri alınan 12 şüpheliden 8`i tutuklanarak Bingöl M tipi kapalı cezaevine konarken, 4`ü serbest bırakıldı. Aralarında 3 köy muhtarının da bulunduğu şüphelilerin, "Terör örgütüne yiyecek ve malzeme temin ettikleri, araçları ile örgüt mensuplarını taşıyıp, yapılacak eylemler ve askeri birliklerin hareketlilikleri ile ilgili bölücü terör örgütü mensuplarına bilgi temin ettikleri, PKK adına sözde vergilendirme adı altında para toplama faaliyetlerine aracılık ettikleri, bölgedeki PKK`lılara yardım ve yataklık yaptıkları" belirtilmişti.
(Ali Yıldırım - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir