• DOLAR 32.663
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.569
  • ...
Rusya`da Dev Pazar Yeri Yangını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Rusya`nın Yekaterinburg kentindeki "Taganski Ryad" adlı pazaryerinde çıkan yangın kentin dev alışveriş merkezini küle çevirdi. Saatlerce süren yangın özel itfaiye treni ile müdahalenin ardından kontrol altına alınabildi.
 
Öğle saatlerinde çıkan yangının söndürülmesi için 52 teknik araç ve 150 itfaiyeci sevk edildi. Haberlere göre polis görevlileri, yanan eşyalarını kurtarmaya çalışan bazı esnafı durdurmakta zorlandı.
 
Yangın iki katlı depoyu tamamen kül ederken, üçüncü depo ise yarıya kadar yandı. Yangının dört bin metrekareyi kapsadığı belirtildi. İtfaiye ekibi yangını söndürmeye zorlanırken, bölgeye özel itfaiye treni gönderildi. İtfaiye treni sayesinde akşam saatlerine doğru yangın söndürüldü. Olayda bir itfaiyeci yaralandı.
 
Sverdlovsk bölge İçişleri Bakanlığı Basın Bürosu Başkanı Valeri Gorelıh, bölgede polislerin görev aldığını ve pazara yönelik trafiğin kapatıldığını kaydetti.
 
Polis sözcüsü, "Bazı esnaf kendi hayatını riske atarak alevlerin içinden mallarını kurtarmaya çalışıyordu. Fakat polis görevlilerimiz onları durdurmak için ellerinden gelen her şeyi yaptı" dedi.
 
Yangın yerinde bölge İçişleri Bakanlığı Baş İdaresi Başkanı Mihail Borodin ve Sverdlovsk bölge Savcısı Sergey Ohlopkov da incelemelerde bulundu. Yangının nedeni araştırılırken, vakayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir