• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
Hilvan'nın  yeni Devlet Hastanesi Mart'ta hizmete girecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan’da bir yılı aşkın süredir  yapımına devam edilen Devlet Hastanesi 31 Mart’ ta tesliminin yapılacağı belirtiliyor.

İlçede yeni yapılan Devlet Hastanesi 50 yatak ve  içinde daha önce Hilvan eski Devlet hastanesinde bulunmayan bir çok bölüm yer alacak. Yeni  Hastanenin hizmete girmesi en çok ilçede bulunan diyaliz hastaları  sevinecek. İlçede  mevcut  Devlet Hastanesinde diyaliz makinasının bulunmaması nedeniyle diyaliz hastaları tedavi için Şanlıurfa’daki hastanelere gitmek zorunda kalıyor.

Yeni yapılan Hastanenin faaliyete girmesiyle birlikte ilçe halkının sağlık konusundaki birçok sorununun da ortadan kalkacağı belirtiliyor. Bunun yanında ameliyat, KBB, Göz, Ortopedi, Diş, Genel Cerrahi   ile Anestezi Uzmanı doktorlarının yanı sıra,  hasta ve hasta yakınların rahat edebileceği   bahçesi ve otoparkı da bulunacacağı belirtiliyor.

Hilvan-Diyarbakır Karayolunun 2. Kilometresinde yer alan Hatanenin  hizmete girmesiyle ilçe halkı için bir çok sağlık sorunun ortadan kalkacağı belirtiliyor. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir