• DOLAR 32.5
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.494
  • ...
AK Parti heyeti Silopi`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçiminde partisinin milletvekili çıkaramadığı Şırnak`ta, çalışma yürütmeleri için görevlendirdiği Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, İstanbul milletvekilleri Nurettin Nebati ve Ravza Kavakçı Kan, Silopi ilçesine gelerek esnaf, ev ve taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Silopi Kaymakamlık binasına gelerek Kaymakam vekili Şırnak Vali Yardımcısı Ali Arıkan`dan bilgi alan milletvekilleri, yapılan ziyaretin ardından ilçe esnafıyla bir araya geldi. Heyet ardından, öğle namazı vaktinde Çarşı camisine gelerek burada namaz kılıp, cemaatle bir süre sohbet etti.

Daha sonra Ak Parti Silopi ilçe binasında kendilerini bekleyen partililerle bir araya gelen heyet, burada partililerle sohbet edip AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan`dan ilçenin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Şırnak`ta siyaset yapmanın çok zor olduğunu söyleyen Aşan, geçmişte elinde silah olan unsurların bugün de aynı şekilde devrede olduklarını belirtti.

Aşan, “Şırnak`ın şartları bize yakın olan Siirt, Batman, Mardin şartları gibi değildir. Terör 30 senedir bu milletin anasını ağlatmış, bu milleti adeta sindirmiş, psikolojik etkisi altına almış. Korku imparatorluğunu bu milletin üstünde egemen kılmış, bugün gördüğümüz bu insanların yüzlerine baktığımız zaman onların yüz ifadelerinden zaten onları okuyabildik.” dedi.

Son zamanlardaki operasyonlar sayesinde PKK`nin baskısının Silopi`de sona ermiş gibi gözüktüğünü ifade eden Aşan, sokakların çukur ve barikatlardan temizlendiğini belirterek, bunun devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Ardından konuşan İstanbul milletvekili Nurettin Nebati, “Bu gün iki tane milletvekili kardeşimizle geldik. Hafta sonu bakanımız buradaydı, sayın başbakanımız Mardin`deydi. Milletvekillerimiz bakanlarımız bu bölgeden çıkmıyorlar. Yıllarca bu gölge de görev yaptım. Hakkâri`sinden Şırnak`ından Van`ına Muş`una kadar. Gördüğüm şey şu; bu ülkeyi Allah`ın izniyle hiçbir güç, hiçbir kudret birbirine düşürecek başarıya ulaşamaz.” diye belirtti.

Özel bir otelde partililerle beraber yenilen yemeğin ardından heyet, ev ve taziye ziyaretleri sonrası ilçeden ayrıldı. (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir