• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep merkezli PKK operasyonunda 14 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep merkezli olarak 7 ilde PKK’ye yönelik yapılan eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınan 15 kişiden 14'ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, şahıslardan 1’inin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Gaziantep valiliğinden yapılan açıklamada, PKK’ya yönelik Gaziantep, Adana, Adıyaman, Bursa, Bingöl, Diyarbakır ve Şırnak'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gösteri, yürüyüş ve eyleme katıldıkları, sosyal paylaşım sitelerinde PKK propagandası yapıp Cumhurbaşkanı ile güvenlik güçlerine hakaret ettikleri öne sürülen tespit edilen 15 kişinin,  adresleri  belirlenerek baskın düzenlediği bildirildi.

7 ilde yapılan operasyonda 15 kişiyi gözaltına alan polis, şüphelilerin evlerinde yaptığı aramalarda ise çok sayıda bilgisayar, hafıza kartları, dijital veri depolayıcıları, 7 sprey boya, 1 paket içerisinde çok sayıda plastik eldiven ile çok sayıda kitap, dergi, poster, afiş, rozet, bileklik, örgütsel dokümanlar ele geçirildiği belirtildi.

Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği ve Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden birinin adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı,  14 kişinin ise tutuklandığı öğrenildi.

3 IŞİD’li tutuklandı

Öte yandan, IŞİD’li oldukları ve Suriye’ye çatışma bölgelerine gidecekleri değerlendirilen yabancı uyruklu 4 kişinin yakalandığı, yakalanan şahıslardan 3’ünün sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklandığı ve bir kişinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı bildirildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir