• DOLAR 32.468
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2478.936
  • ...
Kızılay bölge toplantısı Batman'da yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel kapasiteyi arttırmak ve şubeler ile koordinasyonu bir adım öteye taşımak üzere bölge toplantıları düzenleyen Kızılay Genel Merkezi, 2020 hedefleri ve vizyonunu ele aldığı bölge toplantısının ikincisini Batman'da yaptı.

Kızılay Batman Şubesi'nin ev sahipliğinde bir otelde yapılan toplantıya; Vali Azmi Çelik, Kızılay Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, Genel Sekreter Ayşegül Genç, Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Batman ve bölgedeki diğer şube başkanları ile bazı kamu kurum müdürleri katıldı.

Bölgenin sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, Kızılay'ın yurt içi ve yurt dışı çalışmaları ve Hedef 2020 Vizyonu ile Stratejik Planı değerlendirilerek kamuoyu ile paylaşıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Azmi Çelik, Kızılay’ın sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir tarafında takdir edilecek hizmetlerinin olduğunu belirterek, Kızılay’ın hizmetlerinden dolayı duyduğu mutluluk ifade etti.

Çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Kızılay Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık ise şunları söyledi: “Kızılay 150 yıldır düşenin dostu olmaya çalışıyor. Türkiye’nin her noktasından kan bağışı alarak Türkiye’de yaklaşık bin 500 hastaneye, ihtiyaç sahibi olan hastalarımıza kanlarını temin etmeye gayret ediyor. Yılda yaklaşık 2 milyon ünite kan temin edip güvenli bir şekilde insanlarımıza ulaştırıyoruz. Kızılay Türkiye’deki afet planında da beslenmenin ana çözüm ortağıdır. Barınma noktasında da AFAD’a yardımcı çözüm ortağıdır. Kızılay 5 bin 500 çalışanıyla yaklaşık 1 milyar bütçesiyle Türkiye’nin her noktasında ihtiyaç sahibi mazlumların yanındadır.”

“200 bin Suriyeliye 300 milyon TL yardım yapıldı”

Suriye’deki mültecilere yönelik büyük çalışmalarının olduğunu da sözlerine ekleyen Kınık, “Kızılay olarak Suriye’ye gönderilen insani yardım noktasında bütün dünyaya insani lojistik destek veriyoruz. Sınır yardımlarımızda da Suriye içerisine giden yaklaşık 7 milyon insan Suriye içerisinde evlerini terk etmiş ve mülteci durumuna gelmiştir. Kızılay’ın gönderdiği yardımlarla büyük oranda hayatlarını devam ettirebiliyorlar. Türkiye içerisinde de özellikle kamplarımızda ve kamp dışında yaşayan ihtiyaç sahibi mültecilerimize yaklaşık 200 bin Suriyeli kardeşimize şimdiye kadar 300 milyon liranın üzerinde bir maddi yardım sağladık.” diye konuştu.

“800 milyon euroluk yardım paketi ulaştırılacak”

2016 yılı içerisinde yaklaşık 140 milyon liralık insani yardım desteği vereceklerini vurgulayan Kınık, sözlerine şöyle devam etti: “Toplumsal uyum noktasında, vatandaşlık ödevlerinin öğrenilmesi noktasında, meslek edindirme noktasında da toplum merkezleri açarak Suriyeli kardeşlerimize destek veriyoruz. Yaklaşık 16 toplum merkezi açacağız. Bunun için Kızılay olarak Avrupa Birliğinden yaklaşık 40 milyon euroluk bir destek aldık. Avrupa Birliği İnsani Yardım Fonuyla ve Dünya Gıda Programıyla yürüttüğümüz yaklaşık 800 milyon euroluk yardım paketi var. İmzalar atıldıktan sonra Kızılay aracılığıyla bu yardımlar Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaşmış olacak.”

Yaşanan olaylarda mağdur olan vatandaşlara da her türlü desteği verdiklerini sözlerine ekleyen Kınık, ihtiyaç sahiplerine ihtiyaçlarını ulaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir