• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van'da denetimli serbestlik tedavi birimi incelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van il Sağlık Müdürlüğü denetimli serbestlikten yararlanan kişiler için açılan “Denetimli Serbestlik Tedavi Birimi”nde incelemelerde bulundu.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Denetimli Serbestlik Tedavi Birimi’nde incelemelerde bulunan il Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Öner, denetimli serbestlikte, suç işleyen kişinin toplum içinde denetim ve takibi yapılarak iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet, program ve kaynakların sağlandığı alternatif bir ceza sistemi olduğunu söyledi.

Öner, “Denetimli Serbestlikten yararlanan kişilerin tekrar uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmaktan korunmasını sağlamak amacıyla denetimli serbestlik tedavi hizmetleri veren birimlere yönlendirmek ve bu bağlamda ilimiz Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Denetimli Serbestlik Tedavi Biriminde İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şubesi olarak bir takım incelemelerde bulunduk. Yerinde yaptığımız inceleme ve değerlendirme sonucu, bu birimimiz tescillendi.” dedi.

Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Öner, tescilini yaptıkları birimin denetimli serbestlikten faydalanan kişilerin tedavi ve takibi için çok faydalı olacağını da sözlerine ekledi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir