• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Fahri ve vekil imamlara kadro talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, geçici Kur`an Kursu Öğreticileri ve vekil imamlarında kadroya alınmasını istediklerini belirtti.

Vekil imam ve geçici Kur`an Kursu öğreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirten Durak, din hizmeti alanında önemli bir görevi yerine getiren vekil İmam Hatip ve Geçici Kur`an Kursu öğreticilerine kadro verilmesi gerektiğini ifade etti.

Camilerde ve Kur`an Kurslarında, ayırım yapmadan halkın her kesimine özenle hizmet vermekte olan vekil İmam Hatip ve Kur`an Kursu Öğreticilerinin tamamı asil atama şartlarını taşıdıklarını vurgulayan Durak, şunları söyledi:

“Bu öğreticiler, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) yanı sıra Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) ve Diyanetin yaptığı mülâkat sınavlarını da kazandıktan sonra il ve ilçelerdeki Kur`an Kurslarında görevlendiriliyorlar.”dedi.

Durak, sendika olarak hükümet tarafından hazırlanan yasasına, vekil imam ve geçici Kur`an Kursu çalışanlarının dâhil edilmesi için çalışma yürüteceklerini dile getirerek, bu sorunun çözüleceğine olan inançlarının tam olduğunu ifade etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir