• DOLAR 32.583
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2500.571
  • ...
İsmet Yılmaz`dan Suriye açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Meclis Genel Kurulu'nu Suriye'deki gelişmeler ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki PYD mevzilerini vurmasıyla ilgili bilgilendirdi. "Son gelişmeler halkında müttefiklerimizi bilgilendirdik" diyen Bakan Yılmaz, "İnsani yardım geçişinin sağlanması, güneyde sınırını korumak, muhalefete destek olmak; Suriye'deki barış sürecine verilebilecek en büyük katkı budur" diye devam etti.

Yılmaz, Türkiye'nin "gereken adımları atmaktan tereddüt etmeyeceğini" de ifade etti.

Bakan Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

"Rusya 30 Eylül'den bu yana 7200 üzerinde hava saldırısı gerçekleştirdi, bunların yüzde 88'i muhalif ve sivilleri hedef aldı. DAEŞ'e karşı saldırıların sahada somut etkisi görülmedi. Aksine DAEŞ'e alan açtı. Cenevre'de biz müzakerelerin önünü açmaya çalışırken Rusya ve rejim alanda kapsamlı harekata girişti. Halep-Azez bağlantısını, karayolunu kesti. Bu gelişmeleri rejimin ve Rusya'nın işbirlikçisi PYD'nin eşgüdümlü saldırıları izledi. Bu saldırılar hâlâ devam etmektedir."

"Rusya sadece muhalifleri değil sivil alanları, Sınır Tanımayan Doktorların kontrol ettiği hastaneleri de bombalıyor. Bu vahim saldırıların bir savaş suçu olduğunu belirtmek isterim."

"PYD/YPG'nin adımlarından Rusya ve rejim istifade ediyor"

"PYD/YPG sahada muhaliflerin maruz kaldığı durumu fırsat olarak görüyor, Afrin-Azez hattında muhalif kontrolündeki bölgeye yönelik saldırılarını artırdı. Pek çok kez uyardık. En son Rusya ve rejimle eşgüdüm halinde Minak Hava Üssü'nün kontrolünü ele geçirdiler. Azez'in güneyindeki Tel Rıfat'a saldırdılar. Azez sınırımızın yanı başındadır. Bu örgütü terörist olarak kabul etmeyenlere şunu sormak gerek; PYD/YPG DAEŞ'in olmadığı, Arap ve Türkmenlerin bölgesinde neyin mücadelesini vermektedir, kime taşeronluk yapmaktadır? Bu adımlardan Rusya ve rejim istifade etmektedir. PYD Rusya'nın bölgedeki maşası haline dönüşmüştür."

"Türkiye için ulusal güvenlik meselesi"

"Topçu birliklerimiz angajman kuralları çerçevesinde 13 Şubat gecesinden bu yana YPG hedeflerini vuruyor... Bizim tutumumuzun son derce meşru bir temeli var. Türkiye güvenliğini korumak için her türlü önlemi alır. Sınırımıza bitişik Suriye'deki gelişmeler Türkiye için ulusal güvenlik meselesidir, halkımızın güvenliği için gerekli tüm tedbirleri tereddüt etmeden alırız."

"PYD/YPG'nin Türkiye sınırının güneyini muhalif geçişine kapatması, Fırat'ın batısına geçmesi veya Afrin'den Azez'e taarruza geçmesi bizim gözümüzde aynıdır."

"Son gelişmeler halkında müttefiklerimizi bilgilendirdik. İnsani yardım geçişinin sağlanması, güneyde sınırını korumak, muhalefete destek olmak; Suriye'deki barış sürecine verilebilecek en büyük katkı budur."

"Gereken adımları atmaktan tereddüt etmeyeceğiz"

"Bunu yaparken terörün her çeşidini bertaraf edeceğiz. Türkiye bir savaş istememektedir. Bölgemizde de dünyamızda da barışın esas olmasının sağlanmasını istiyoruz, ancak söz konusu olan bu aziz milletin hakkı ve hukuku ise gereken her türlü adımı atmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğimizin bilinmesini isterim."

Bu haberler de ilginizi çekebilir