• DOLAR 32.493
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2481.534
  • ...
Sur`dan göç edenlere bir darbe de hırsızlardan geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağının 77'nci gününe girdiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, çatışmalardan dolayı göç ederek yakınlarının yanına veya kiraladıkları evlere yerleşen ailelere bir darbe de hırsızlardan geldi.

Geride bıraktıkları eşyaların hırsızlar tarafından çalındığını belirten aileler, kapılarının kırılarak kullanılabilir her türlü eşyalarının çalındığını söylediler.

Lalabey Mahallesinden göç edip Şehitlik semtinde bulunan bir yakınının yanında misafir olarak kalan E.K, hırsızların ilçede terk edilen evlere dadandığını söyledi.

"Böyle bir durumda bu vicdansızlık nasıl yapılır?"

Evine yetişmemesi halinde eşyalarının tümünün çalınacağını söyleyen E.K, "Çatışmalardan dolayı göç edip abimin yanına yerleştim. Ben abimdeyken bana hırsızların mahalleye dadandığı haberi geldi, hemen evime gittim. Eve vardığımda evinimin kapısı ile pencere parmaklıklarının yerinde olmadığını gördüm. Hırsızlar eve girmeye çalışmış ama benim geldiğimi görünce gitmişlerdi. Eğer yetişmeseydim eşyalarımın tümü çalınacaktı. Bir gün bir arkadaşım evine gidiyor ve hırsızların kamyonet ile evini taşıdığını görüyor. Olay karşısında şaşkına dönen arkadaşım polise haber veriyor ve hırsızlar gözaltına alınıyor. Biz evimizi terk ettikten sonra kimsenin evimize girebileceğini tahmin etmiyorduk. Çatışmaların olduğu bölgeye nasıl giriyorlar bilmiyorum. Biz de hayret içinde kaldık. Böyle bir durumda bu vicdansızlık nasıl yapılır." dedi.

"Sanki birileri mahallede organize bir şekilde her evin beyaz eşyalarını çalmıştı"

Alipaşa Mahallesinden göç eden İ.G. ise yaşanan hırsızlığı şu sözlerle ifade etti: "Bulunduğum mahallenin birçok yerinde ev eşyaları çalındı. Evlerinden eşyaları çalınan birkaç kişiyi tanıyorum. Sanki birileri mahallede organize bir şekilde her evin beyaz eşyalarını çalmıştı."

3 Şubat'ta sokağa çıkma yasağının kalktığı Lalebey Mahallesinde evinden eşyalarının çalındığını dile getiren yaşlı kadın, yaşanan hırsızlığa tepki gösterdi.

"Kim evimizi dağıtmışsa Allah'ta onların evlerini dağıtsın"

Gözyaşları içinde kendini ifade etmeye çalışan yaşlı kadın, "Evimde hiçbir şey bırakmamışlar, ne alüminyum, süpürge makinesi, ne de şeker. Hiçbir şey kalmamış. Kim benim evimi böyle yaptıysa Allah ona bırakmasın. Dertleri nedir, böyle hırsızlık yapıyorlar. Kim evimizi dağıtmışsa Allah'ta onların evlerini dağıtsın." diyerek tepkisini dile getirdi.

Yaşlı kadının feryadına tanık olan halk ise herkesin evinden eşyalarının çalındığını söyleyerek duruma tepki gösterdiler. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir