• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Küçük Melih`in dramı yürek burkuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Kızıltepe ilçesi İpek Mahallesi`nde ikamet eden Yusuf Gölkap`ın 2`nci çocuğu olan 8 yaşındaki Melih, doğuştan halk arasında balık hastalığı olarak bilinen Lamellar İktiyozis hastası. Maddi imkânı olmayan aile Melih`in tedavisi için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

2 çocuk babası Gökalp, 5 yıl önce eşiyle boşandıktan sonra çocuklarına hem babalık hem annelik görevini yapıyor örnek bir davranış sergileyen baba Gökalp, hasta olan çocuğunun Allah`ın kendilerine verdiği bir hediye olarak görüyor.

Çocuğunun bakımından hiç rahatsız olmadığını dile getiren vefakâr babanın tek sıkıntısı ise maddi imkânlarının yetersiz olması. İlaçlarının çoğu kozmetik olduğu için karşılayamayan baba, yetkilerden ve hayırseverlerden Melih`in ilcaları ve hijyenik bir ortamda yaşamasını sürdürmesi için yardım talebinde bulunuyor. Gökalp ailesi yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansı`na anlattı.

“İlaç kesildiğinde derisi çok katılaşıp vücut, eklem ve ayakaltında çatlamalar oluyor”

Maddi imkânlardan dolayı Melih`in ilaçlarını karşılayamadıklarını söyleyen baba Gökalp, “İlk doğduğunda hepimiz çok şaşırmıştık çünkü hayatımızda böyle bir hastalığı hiç görmemiştik. İlk etapta doktorlar üzerindeki deriyi atıp yeni deri çıktıktan sonra iyileşe bileceğini söylediler. Zaman geçtikçe biz anladık ki Melih`in kalıcı ömür boyu hastalığı var. Bununla yaşamayı öğrenmeye çalışıyoruz. Melih`in en azından acılarını birazda olsa hafifletmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz ama bu konuda yetersiz kalıyoruz. Melih şuan 8 yaşında halk dilinde balık hastalığı olarak bilinen Lamellar iktiyoz hastası bu hastalığın bakımı maddiyata bağlı olduğu için çok temiz hijyenik bir ortamda yaşaması gerekiyor. Çünkü riskli bir hastalık bu bütün fonksiyonları açık Şampuanları, sabunları, yemekleri hepsi özel maddiyata bağlı bir şeydir. İlaçları pahalı ve kozmetik ilaçlardır. Maddiyat yüzünden bu ilaçları kullanamıyoruz. Bunlar Melih`in acılarını biraz dindirebiliyor. İlaç kesildiğinde derisi çok katılaşıp vücut çatlamaları, eklem yerleri ve ayakaltında çatlamalar oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Kaymakamlıktan aldığımız yardım kesildi”

Anneleri olmadığı çocuklarına hem babalık hem de annelik yaptığı vurgulayan Gökalp, “5 yıldır anneleri ile ayrıldık, Bir de 11 yaşında bir oğlum var ortaokula gidiyor.  Çocuklarıma hem annelik hem babalık yapıyorum Onları bırakıp çalışmaya gidemiyorum. Sadece aldığımız 850 TL bakıcı maaşı var. Kirada kalıyoruz. Bunun yaklaşık 500-600 lirası kira ve faturalara gidiyor. Geriye kalan 300 lira Melih`in şampuan ile sabununa yetmiyor. Eskiden kaymakamlıktan yardım alıyorduk yardımımız kesildi gidip sorduğumuzda İlaçların kozmetik ürünü olduğu için prosedür dışında olduğunu yardım edilmeyeceğini söylediler. Bizden daha maddi durumu kötü olan ailelere yardım amaçlı kestiğini söylediler. Bizde durumumuzu söyledik Melih`inde sosyal yardım alma ihtiyacı olduğunu söyledik. Yetkililerden hayırsever vatandaşlardan Melihin acılarını dindirmek için yardımcı olsunlar onun için Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım istiyoruz.” dedi.

“Melih, Allah`ın bize çok değerli bir hediyedir”

Melih`in çok acılar yaşadığına dikkat çeken Gökalp, “Melih Allah`ın bize nasip ettiği çok değerli bir hediyedir. Çok acılar çektiğini biliyoruz. Bir baba olarak, vicdani olarak elimden geldiği kadar en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bunun Allah vergisi olduğunu Allah istediği için böyle olduğunu ve zaman içerisinde Allah`ın onu iyileştireceğini yürekten inanıyoruz. Bu Allah`ın bir vergisi olduğu çok iyi biliyoruz bir baba olarak asla hiçbir zaman ondan gücenmedim sıkılmadım bunu büyük bir mutlulukla yapıyorum. Bunu yapmaya da devam edeceğim.” diye konuştu.

“Hiç arkadaşım yok!”

Hastalığından dolayı büyüyünce doktor olmak istediğini belirten küçük Melih, “8 yaşındayım ve hep yalnızım, hastalığımdan dolayı dışarıya çıkamıyorum, arkadaşlarımla oynayamıyorum, eğlenemiyorum onun için hiç arkadaşım yok. Olsaydı bende mutlu olurdum hastalığımdan dolayı herkes benden korkuyor yetkililer bize yardım etsin onlarında çocuğu vardır çocuklarına iyilik yapıyorsa bize de yardım etsinler tedavi olmak istiyorum. Arkadaşlarım gibi okula gitmek istiyorum ama bu elimizde bir şey değil Allah`ın elinde bir şeydir. Hastalığımdan dolayı büyüyünce doktor olmak istiyorum.” dedi.

Melih`in abisi Miraç ise, Allahtan dileğinin kardeşinin bir an önce iyileşmesi olduğunu söyledi.

“Matematikteki zekâsı beni şaşırtıyor”

Evde kendisine eğitim veren öğretmeni Hüseyin Kılıç, “Birinci sınıftan kendisine evde eğitim vermeye başladım. Okuması şuanda çok iyi matematiği çok iyi yalnız yazı yazmada biraz zorlanıyor. Sebebi ise derisinin çatlamasından dolayı kalemi tam tutamıyor istediğim yazıyı ona yazdıramıyorum. Ama zekâsı anlaması kavraması çok iyi matematikteki zekâsı beni şaşırtıyor. Yalnız biraz daha geliştirilmesi gerekiyor kendisine iyi bir ortam hazırlandığı zaman kendisini geliştirir. Günde iki saat eğitim veriyorum haftada 10 saat ediyor. 8 saat ek ders karşılığı 2 saati `de gönüllü olarak yerine getiriyorum.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir