• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
DESK ve Din Bir-Sen`den Fransa`ya Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - DESK ve Din Bir Sen Batman il başkanı Mehmet Nezir Akkuş Fransa Türkiye`yi soykırım yapmakla suçladığı ve parlamentosundan çıkardığı kanun ile ilgili basın açıklaması yaptı.
 
Akkuş konuşmasında şunları kaydetti. " Bizler İslam kültürü ve edebi ile yetişen bütün dünyaya barış ve kardeşlik adına hükmeden ve Osmanlı gibi bir imparatorluğun temsilcisi olan, şanlı bir millet olarak 38 parmağın ucunda soykırımcı olup çıktık. Eğer bizlere böyle bir sıfat addediliyor ise bu sıfatın gereği olan soykırımın en ince ayrıntılarına kadar araştırılıp, ispat edilip bu ithamda bulunulması gerekir"
 
Akkuş, Fransa demokrasi anlayışı ile her defasında övünürken, anti demokrasisini çok güzel ispat etmiş durumdadır. Fransa`nın görevi tarih yazmak değilken, buna yeltenmesi; 577 milletvekilinden sadece 45 milletvekili ile bu oylamayı yapıp, 38 milletvekilinin "evet", 7 milletvekilinin "hayır" oyu vermesi ile kabul edilen kanunun ardından bir demokrasi ayıbı daha yaşandı. Bu ayıp ise, "Ermeni soykırımını inkâr edenler; 1 yıl hapis ve 45 bin avro para cezasına mahkûm edilir", ibaresi bariz bir anti demokrasisinin imzası olmuştur, dedi.
 
Akkuş, tarihin geçmişe dönük sayfalarını karıştırdığımızda, bugün bizlere çamur atanların, sütten çıkmış ak kaşık olmadıkları bariz bir şekilde ortadadır. Bu gün bu kanunu onaylayan Fransa, dün Cezair, Ruanda, Burkina-Faso, Cibuti, Çad, Gabon, Benin, Gine, Kamerun, Moritanya, Tunus, Komor Adaları, Senegal ve Nijer gibi birçok ülkede gerek dini gerekse etnik birçok katliama imza atmış, bugün demokrasi adına, hayâsızca Türkler soykırım yapıyor diyebilecek kadar ar perdesinden yoksun bir millet haline gelmiştir dedi.
 
Akkuş, "Şunu unutmayalım ki, yapılan hiçbir haksızlık, haklılığın önüne geçememiştir. Sizler bugün bir milleti itham altında bırakabiliyorsanız, bu sizin acizliğinizin ve tarih yoksunluğunuzun en bariz delili olacaktır" dedi. 
Akkuş mesajını şöyle tamamladı; "Bu gün attığınız çamurun yarın sizi boğmayacağını garanti edebilir misiniz? Edemezsiniz. Çünkü var olmayan bir gerçeğin varmış gibi lanse edilmesi, sizlerin yarınlarınız diye nitelendirdiğiniz nesillerinizin korkak ve iftiraların arkasından pirim yapan zavallı temsilcileri olacaktır. Dün Fransa demokrasisi ile övünürken boynuna taktığı bu yafta ile yarının anti demokrasi ülkesi olacaktır. Güzel bir atasözümüz vardır, " keser döner, sap döner, bir gün gelir hesap döner" bizlerin size bugün etkisi görülmez gibi gelse de, yarının Fransız gençleri sizin bu talihsiz tarih anlayışınızı hesap gününe çevirecektir. Ve atalarından bunun hesabını onları yok sayarak soracaklardır" 
 
Halid Coşkun-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir