• DOLAR 32.589
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2429.98
  • ...
Davutoğlu: ‘Bombardımanları alçak Rus uçakları yaptı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'nin kuzeyindeki YPG mevzilerinin vurulmasına, Rusya'nın özellikle Halep'in Azez ilçesi ve çevresinde yoğunlaştırdığı hava saldırılarına ve bölgedeki PKK operasyonlarına değindi.

Başbakan, Azez ve PYD'nin eline geçen Tel Rifat'a yapılan bombardımanların görüntülerinden bahsedip, "Bre insafsızlar" diye seslendi. 

PYD ve YPG için "Rusya'nın lejyoner, paralı askerleri" ifadelerini tekrarlayan Davutoğlu, BM'yi, ABD'yi, Avrupa ülkelerine de, "Utangaç ifadelerle açıklamalar yapılıyor" diye tepki gösterdi. Rusya'nın Türkiye'yi BM'ye şikâyet etmesini de eleştirdi.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'yi bir savaşın içine sokmayacaklarını da söyledi, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın destek açıklamalarına teşekkür etti.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Karşımızda yedi düvel olsa da..."

"Dünya bir kenara çekilip bu katliamları izleyebilir ama biz izlemeyeceğiz. Karşımızda yedi düvel olsa da, nice koalisyonlar olsa da hakkı haykırmaya devam edeceğiz. Aramızda ihtilaf bekleyenler çok bekler, çünkü aramızda şahsi değil, ulvi hesap var. Bu dava insanlık onuru davasıdır. Bu dava Haleplilerin, Deralıların, Humusluların davasıdır. Biz güzel ülkemize, insanlığa, bütün mahlûkatlara karşı sorumluyuz."

"Bre insafsızlar!"

"Suriye`deki gelişmeler ulusal güvenliğimizi tehdit edecek seviyeye ulaşmış durumda. Tel Rıfat ve Azez ilçelerinin resimlerini arkadaşlarım bana gece yarısı gösterdi. Bomba düşmemiş bir yer yok. İHA'larla çekilmiş fotoğraflar bunlar. Bre insafsızlar, ne istersiniz bu topraklardan? Hangi kirli hesabın peşinde bunu yapıyorsunuz? Dün Tel Rıfat`a 200 sorti yaptılar ve her birinde ne kadar bomba atıldığını düşünün. Rus uçakları akıllı bomba kullanmıyor. Çünkü ellerindeki envanterlerindeki zamanı geçmiş bombaları tüketmeye çalışıyorlar. Bu kadar insafsızlar. Hem sivilleri öldürüyor, hem muhalefeti zayıflatıyor, hem rejime destek veriyor hem de mühimmatı tüketiyorlar. Kendi ülkelerinde yapsalar çevreye zarar verecekken, bunu Suriye`ye taşıyorlar. Bu kadar adice bir plan içindeler. Rusya, rejim ve PYD birlikte Halep - Türkiye bağlantısını kesmeye çalışıyorlar."

"Mukabelede bulunuyoruz, bulunmaya da devam edeceğiz"

"İran kaynaklarına göre 24 İranlı general Suriye`de öldü."

"Tarih boyu Müslümanları katletmiş büyük abilerine, Rusya`ya gidip, bizim yapamadığımız katliamı sen tamamla, sen daha iyi bilirsin katliam yapmayı dediler."

"Ateşkes öncesi saldırılarla Türkiye`nin Halep koridorunun kapanmasını ve şehrin açlığa mahkûm edilmesini istiyorlar."

"Rusya`nın hava desteğiyle PYD Menneğ Havalimanı`nı ele geçirince Azez`e saldırıya geçti. Yeni bir mülteci akımının önüne geçmek için Esad rejimi ve onun uşağı, piyonu olan YPG`ye cumartesiden beri mukabelede bulunuyoruz ve bulunmaya da devam edeceğiz."

"Sınır güvenliğimizi kim tehdit ederse etsin aynı tavrı göstereceğiz"

"İlk atışta bana arkadaşlar Azez`den gelen sesleri dinletti. Herkes Türkiye`ye teşekkür ediyor."

"Dün Merkel ile görüştük. Merkel de önerimize destek verdi. Dünya dediğimiz yere geliyor ama nice canlar bu arada kayboluyor. Son saldırıların Türkiye`nin sınır güvenliğinin yanı sıra Avrupa`yı da hedef aldığı açıktır. Türkiye gerekli gördüğü durumlarda mukabele etmeyi sürdürecek. Azez`deki saldırılara karşı duracağız. Yeni bir mülteci dalgası ve sivillerin katledilmesini de engelleyeceğiz. Sınır güvenliğimizi kim tehdit ederse etsin aynı tavrı göstereceğiz."

"DEAŞ bahane edilerek rejim yanlısı Suriyeliler haricindekilerin ülkeden çıkarılması için etnik kıyım yapılıyor."

"PYD, Rusya'nın paralı askeri"

"PYD özellikle Rusya-Türkiye arasında yaşanan gerilimden sonra, Rusya'nın bölgesel planlarının lejyoneri, paralı askeri haline gelerek, Türkiye'ye zarar vermeyi öncelik haline getirmiş durumda. YPG, PYD kesinlikle Kürtlerin temsilcisi değil, Suriye'nin temsilcisi değil, Rusya'nın lejyoner, paralı askerleridir."

"PYD`yi destekleyen ABD dâhil herkesin kirli hesapları görmesi lâzım, görmezlerse de biz göstermeye devam edeceğiz."

"Utangaç ifadelerle açıklamalar yapılıyor"

"Rusya hastaneleri, okulları bombalıyor. Türkiye sınır güvenliği aldı diye Rusya Türkiye`yi BM`ye şikâyet ediyor. Bu ne arsız bir yaklaşım. Açıkça söyleyemiyorlar: Kim yaptı bu bombardımanları? Alçak Rus uçakları yaptı. Utangaç ifadelerle açıklamalar yapılıyor. Sesi gür olmayanın sesi çıkmaz. BM`den, Avrupalı dostlardan, müttefikimiz ABD`den net ve açık bir tutum beklemek bizim hakkımız."

"YPG Azez'de ilerleyemiyor"

"Yaptığımız operasyon sayesinde YPG unsurları Azez`de ilerleyemiyor. İlerlemeye kalkışırlarsa da gereğini yapacağız."

"Kürtlerin devleti de koruyucusu da hâmisi de Türkiye'dir"

"Bazı medya kuruluşları, BBC vs, Türkiye Kürtleri bombalıyor diye haber yapıyor. Kürtler bizim asli vatandaşlarımızdır. Kimse Kürtleri bu topraklarda yabancılaştıramaz. Kürtlerin bir devleti varsa o da Türkiye`dir. Buradan Suriye ötesine, Irak ötesine ve her yere sesleniyorum: Kimse Kürtleri istismar etmeye kalkmasın. Kürtlerin devleti de koruyucusu da hâmisi de Türkiye Cumhuriyeti devletidir. PYD ve YPG`yi Kürt örgütü olarak değil terör örgütü olarak görüyoruz. Kimse kirli algı operasyonlarına alet olmamalıdır."

"Türkiye`yi 5 yıldır savaşın dışında tutan biziz"

"3. Dünya Savaşı çıkabilir diyerek kirli bir algı operasyonu daha gerçekleştiriliyor. Türkiye hemen savaşa girecek gibi bir hava yaratılıyor. Hayali senaryolar yazıyorlar. Zaten çevremizde 5 yıldır savaş var. Biz Türkiye`yi herkesten fazla düşünüyoruz. Türkiye`yi 5 yıldır savaşın dışında tutan biziz."

Baykal'a teşekkür etti, salon alkışladı

"Türkiye savaştan uzak durmak, oldu-bittiye maruz kalmamak için çevresindeki güvenlik sorunlarını bertaraf etmek için tedbir almaktadır. Muhalefet partileri de destekleyeceğine maalesef karşısında duruyor. "Sayın Baykal, sınırımızda yaşanan gelişmeleri, Türkiye'nin ulusal güvenliği perspektifinden yorumlayarak, bir devlet adamına yakışan bir ciddiyetle konuştu, kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Baykal, Türkiye'nin aldığı tedbirlerin meşru ve gerekli olduğunu açıkça ifade etti. Sayın Kılıçdaroğlu ise laf kalabalığı yaparak, üste çıkma kurnazlığı yaparak, ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu durum karşısında ciddi ve tutarlı bir tutum takınamadı. Sayın Baykal`ın destek açıklamalarını dinledikten sonra bir kez daha anladım ki milli iktidar kadar önemli olan bir şey de milli muhalefettir, yerli muhalefettir. Biz bunu istiyoruz. Sayın Bahçeli`nin destek vermek yerine milletimizi paniğe sürükleyecek açıklamalardan uzak durması lâzım. Hem Bahçeli`yi hem Kılıçdaroğlu`nu bir muhasebe yapmaya davet ediyorum. Bir an olsun, olmaz ya, Başbakan olduklarını ve ellerine Azez`den yıkım raporları geldiğini düşünsünler ve buna göre hareket etsinler."

"Yıkılanın yerine daha güzelini yapacağız"

"Silopi`den sonra Cizre`de de beklenen sonuç geldi ve operasyonlar sona erdi. Askerimizle, polisimizle birlikte hareket eden vatandaşlarımıza buradan teşekkür ediyorum. Cizre`de de gerekeni yapacağız, yıkılanın yerine daha güzelini yapacağız. Terörden zarar gören tüm vatandaşlarımıza her türlü desteği sağlıyoruz. Asla terörün geleceği olmayacak. Elinde silah olmayan herkesle konuşacak, kamu düzenini tesis edeceğiz."

Yeni Anayasa çalışmaları

"Ülkemizin daha fazla oyalanmaya tahammülü yok. Muhalefetin süreci uzun tutmaya çalışması bizi endişelendiriyor."

"Kılıçdaroğlu'na açık bir çağrıda bulunuyorum: Bizim darbe hukukunun izlerini silmeye yönelik çalışmamız hazır, siz de bir çalışmanız olduğunu iddia ediyorsunuz, eğer samimiyseniz hemen bugün arkadaşlarımız bir araya gelsinler ve bu amaca matuf bir çalışma grubu oluşturularak gecikmeden anayasa komisyonunun çalışmalarının bitmesini beklemeden gerekli adımları hep birlikte atalım."

Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir