• DOLAR 32.613
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2420.05
  • ...
`En büyük ödül aslında O`nun hayatını okumak ve anlamaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli yüz bine yakın kişinin katılımıyla düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda ilk 20'ye girmeyi başararak Umre ödülünü kazananlar belli oldu.

Bu kapsamda Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye geneli düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nın 1`inci Kategorisinde Gaziantep`ten katılan eğitimci Muhammed Said Arpacı, ilk 20'ye girmeyi başararak umre ödülünü hak kazandı.

Kutlu Doğum Siyer Sınavı`na bu yıl ikinci defa katıldığını ve sınavda dereceye girerek umre ödülünü hak etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Muhammed Said Arpacı, duygularını paylaştı.

En büyük ödülü aslında sınav vesilesi ile Peygamberin (sav) hayatını okumak ve O`nu tanımak ile elde ettiğini belirten Arpacı, “Böyle bir yarışma vesilesi ile umreye gidecek olmak insana apayrı bir sevinç ve duygu veriyor. Çünkü sınav vesilesiyle Peygamber efendimizin hayatını öğrenmiş olduk. Hem de O`nun doğduğu kutsal topraklara gidip umre yapmak apayrı bir onurdur.” dedi.

Bu sene dereceye gireceği hususunda ümitli olduğunu ifade eden Arpacı, “14 Şubat Pazar günü siyer sınavı sonuçlarının açıklanacağını öğrendim. Televizyonda sonuçlar açıklanınca ismimi umreyi hak kazanalar arasında görünce çok mutlu oldum. Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan Allah (c.c) onlardan razı olsun.” diye konuştu.

Arpacı, “Siyer sınavına bu yıl ikinci defa girdim. Geçen yıl ilk defa girmiştim. Siyer sınavının bu yıl da olduğunu öğrenince başvurarak kaydımı yaptırdım. Geçen yıl siyer sınavına girince bu sınava olan ilgim çok arttı. Çünkü geçen yılki sınavda sınavın bana çok güzel neticeler kattığını, İslamiyet ve Peygamberimiz hakkında ufkumu daha fazla açtığını görüp bana olan faydasını gördüğümden dolayı bu sene tekrar katıldım.” ifadelerini kullandı.

“Benim için en büyük ödül O`nu tanımak ve hayatını okumak oldu”

Sınava hazırlık süreci boyunca kitabı iki defa not alarak bitirdiğini belirten Arpacı, “Sınava çalışma noktasında ise kitabı yavaş yavaş altını çizerek notlar alarak hazırlandım. Sınava hazırlık sürecince kitabı iki defa okudum. İki defa okuduktan sonra aldığım notlara çalıştım. Tabi ki, sınavda başarılı olmaktan ziyade Peygamber efendimizi anlamak, O`nun yaşadığı hatıraları tekrar yaşamak ve O`nun ne kadar yüce bir insan ve büyük bir rehber, her yönden insanı kurutuluşa erdiren bir imam olduğunu görmek beni daha çok etkiledi. Benim için en büyük ödüllerden birisi sınav vesilesi ile O`nu tanımak ve hayatını okumak oldu.” şeklinde konuştu.

“Peygamber Sevdalıları Platformu`na teşekkür ediyorum”

Böyle bir sınav vesilesi ile umreye gidecek olmanın kendisine apayrı bir sevinç ve duygu verdiğini söyleyen Arpacı,  sınavda dereceye girdiğini öğrenince heyecanlanmakla birlikte çok sevindiğini dile getirdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu`na böyle bir sınav düzenledikleri için yürekten teşekkür ettiğini kaydeden Arpacı, “Allah (c.c) onlardan razı olsun. Böyle bir çalışma ile gençlerimize Peygamber efendimizin sevgisini aşılamak, O`nun daha iyi anlaşılmasını ve bu asırda daha iyi kavranmasını sağlamak ve gençlerimize bu şekilde itidal, ölçü ve güzel ahlak gibi kavramları kazandırmakla birlikte onların imanlarını kuvvetlendirip gerçek birer Müslüman ve Mümin yapmaya çalışmaları gerçekten takdire şayan bir harekettir. Peygamber Sevdalıları Platformu`na fedakarlıklarından ve bu derece O`nun anlaşılması için gayretlerinden dolayı tekrar tekrar teşekkür ediyorum.” diyerek, “Allah (cc) onları cennette Peygamber efendimize komşu eylesin.” temennisinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir