• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...
İdil`de 2 bin öğrenci başka illere gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İdil ilçe merkezi ve köylerinde YGS ve TEOG sınavlarına hazırlanan yaklaşık 2 bin öğrenci, eğitimleri aksamasın diye Şırnak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Batman ve Mardin`e gönderildi.

İlçede PKK`nin kazdığı çukur ve barikatlar ile muhtemel çatışmalar nedeniyle eğitimde aksamaların yaşanıyor. Valilik tarafından da bugün 23.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edilirken halk, günler öncesinden ilçeyi terk etmeye başlamıştı.

İlçedeki diğer öğrencilerin eğitimi için ne gibi çalışmaların yapıldığı veya yapılacağı hakkında ise bir açıklama yapılmadı.

12. sınıf öğrencisi Müshap Altuntaş ve Cevher Oğuz, gittikleri yere alışmanın kendileri için zor olacağını söyleyerek, “YGS sınavına az bir süre kala başka illere okula gönderiyorlar, daha öğretmenlerimizi tanımadan onların ders verme anlayışını öğrenmeden sınav gelecektir. Bu bir dezavantajdır ve ayrıca dışarıya alışık olmadığımız için de psikolojik sıkıntı oluşturabilir. Bize yapılan bir haksızlıktır.” ifadelerine yer verdiler. (M. Şerif Aşkın- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir