• DOLAR 32.597
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2505.229
  • ...
Dışişleri`nden Rusya`ya sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı, Suriye Uluslararası Destek Grubunun 11 Şubat`ta Münih`te yapılan toplantısında, Suriye`de çatışmaların durdurulmasına yönelik karar alınmasına rağmen, Rusya`nın bu karardan sonra hava saldırılarını durdurmak yerine sivilleri, okulları  ve hastaneleri hedef alarak sürdürmesini kınayarak, Rusya`nın bu eylem ve saldırılarına son vermemesi halinde ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Suriye Uluslararası Destek Grubunun 11 Şubat`ta Münih`te yapılan toplantısında, Suriye`de çatışmaların durdurulmasına yönelik karar alınmıştı. Rusların bu karardan sonra Suriye`deki hava saldırılarını durdurmak yerine daha da artırdıkları ve sivilleri, hastaneleri, okulları özellikle hedef aldıkları esefle müşahede edilmektedir.

Nitekim, son 24 saat içerisinde Azaz`daki iki okul ve bir hastane ile İdlip/Maar`at El Numan`daki Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütünün işlettiği hastaneye, Rusların gerçekleştirdiği uçak ve füze saldırıları sonucunda çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 30`un üstünde masum sivil hayatını kaybetmiştir. Yaralıların sayısı 100`ün üzerinde tahmin edilmektedir.

Şiddetle kınadığımız bu saldırılar hiçbir şekilde insanlığa ve vicdana sığmadığı gibi, uluslararası hukuktaki karşılığı da açık bir savaş suçudur. Rusya Federasyonu işlediği bu suçlarla Suriye`deki iç savaşın daha da derinleşmesine ve bölgede tehlikeli bir tırmanmaya yol açmaktadır. Rusya Federasyonu, Suriye`yi barış ve istikrardan giderek uzaklaştıran bu eylem ve saldırılarına derhal son vermediği takdirde, daha büyük ve ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalınması kaçınılmaz olacaktır.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir